دولت تلاشی برای تشویق مسئولیت اجتماعی ندارد
رئیس جهاددانشگاهی در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، مبنای مسئولیت اجتماعی را عدالت دانست و گفت: اگر چیزی عادلانه است اسلامی است و اگر غیرعادلانه است حتماً غیراسلامی است.
در نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، دکتر علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی، بر نیاز توجه به مسئولیت اجتماعی برای توسعه و پیشرفت جامعه تاکید کرد. وی روشن ساختن مفهوم عدالت و مسئولیت اجتماعی در سطح جامعه را مورد عنایت قرار داد و بر توسعه خودآگاهی عمومی از مهمترین دغدغهها اشاره کرد. اگرچه مسئولیت اجتماعی در فرهنگ دینی ما نیز دارای آموزههای فراوانی است، اما تفاوت نگاه ما با دیگران را میتوان در این موضوع دید. دکتر منتظری مبنای مسئولیت اجتماعی را عدالت دانست و گفت: در اسلام، عدالت خود دارای اصالت است.
در续 به فرمایشات حضرت امام علی و امام حسین(ع)، اظهار داشت: با اصل عدالت، میتوان مسئولیت اجتماعی را چنان یافت که در آن، عدالت و جانبداری و کمک به برادران و ساختن ارزشهای جامعه، عوامل پیشبرد زندگی از طریق تأمین خواستههای فردی، اجتماع و سرزمین است.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به فرمایشاتی از شهید مطهری، گفت: این تولید و ثمره نفاکه حقیرم گردد این مرض من سبب که برای تدین و تین و دیگر ترقى افتا عطا کى زمان دست کلى به ارى تا ثمره م یماند یا نشى كى كلى کنيان ما الي عبا مصداق الهى تأسیس هنگام تو دهن آید چون در اثاثه فهیم اگرديدمنه از سر خرد شان نخگرهم.
سوال این است که آیا همراه با افزایش خودآگاهی، مشکل عدالت اجتماعی حل میشود؟ این موضوع نیازمند بحث و بررسی بیشتر است.