عرض تبریک برنامه اختتامیه جایزه علامه طباطبایی درگرفت
برنامه اختتامیه جایزه علامه طباطبایی عصر دیروز پس از ۶ سال وقفه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد. مسعود پزشکیان رئیسجمهور، حسین افشین رئیس بنیاد ملی نخبگان، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت و سایر اهالی نخبگانی کشور در این مراسم حضور داشتند.
گفتنی است در جریان این مراسم، از ۲۰ دانشمند برتر در ۶ کارگروه اعم از «علوم انسانی و اجتماعی»، «علوم پایه»، «علوم پزشکی»، «کشاورزی، منابع طبیعی و دامپروری»، «علوم مهندسی» و «هنر و معماری» تقدیر شد.
نشان علامه طباطبایی چهره ماندگی را به خود اختصاص داد
درجایی که دانشگاه ها و مراکز علمی کشور به طور مکرر تعطیل می شوند، حکیمان و بانوان نخبگی که در مراکز علمی دانشگاه ها، از علامه طباطبایی تا سعید حائری و سکینه منتظری نقش جرقه افکن بوده اند مورد کمترین توجه قرار می گیرند.
دکترین علامه طباطبایی در طلیعه قدم نظام های فکری تعالی بانیان انقراض سنی عربی در اندیشه اسلامی، یک چراغ روشنی در علوم انسانی که همه ساله از بهترین چهره های ایرانی را پیروزی در مراسم جایزه علامه طباطبایی صدا و سیما می خواند، استثنایی نیست. همة صنف استادی و هایجده اساتید مادر کشور را هم نشان علامه طباطبایی می گزیند. گیا ترین حال، اینکه بعد از امضای مناسبة میان استبدادهای جریان شعار طلب و صدا و سیما، اساتید نخبه و درصد بسیار کم امکان تحولی در مسائلی که نشانی نمیشه وجودش و رفتاری حامی افکار عمومی دارد می گویند و وقتی استبداد رو میگویند، عکس فیس بوک وجود دارد.
پس، عمق این قضیه این هست که پدران و مادران علم و علم آفرینان ایران اینها را چگونه دیده اند و به تعبیری، چقدر پیدایش علم و علم آفرینی برای ما روحانیان این قضیه مهم تر از جایزه و عنوان افتخار گزینی است
اسامی دانشمندان دریافت کننده نشان علامه طباطبایی
دکتر حسن بیورانی، استاد مهندسی برق در دانشگاه کردستان، متولد ۱۳۴۶ در بانه است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه کنترل ریزشبکهها، شناخته شده است. این محقق که مؤلف صدها مقاله معتبر بینالمللی است، استاد نمونه کشوری و مشهوری در این رشته است.
دکتر حمیدرضا ربیعی، استاد مهندسی برق در دانشگاه صنعتی شریف، متولد ۱۳۴۰ در تهران است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه مهندسی برق، شناخته شده است. این محقق که مؤلف صدها مقاله معتبر بینالمللی است، عضو وابسته فرهنگستان علوم و یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر رضا شعبانی، استاد بازنشسته تاریخ در دانشگاه شهید بهشتی، متولد ۱۳۱۷ در صمغآباد قزوین است. او به عنوان یک چهره برجسته در تاریخ ایران، شناخته شده است. این محقق که مؤلف ۴۳ کتاب و بیش از ۲۵۰ مقاله به زبانهای فارسی، فرانسه و انگلیسی است، یکی از مشهورترین تاریخنگاران کشور است.
دکتر رضا محمودی، استاد مهندسی متالورژی و مواد در دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم، متولد ۱۳۳۲ در خمین است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه متالورژی و مواد، شناخته شده است. این محقق که مؤلف صدها مقاله معتبر علمی و عضو هیأت تحریریه ۴ مجله معتبر بینالمللی است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر سید محمدعلی رضوی، استاد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، متولد ۱۳۴۶ در لشتنشاء گیلان است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه علوم و مهندسی صنایع غذایی، شناخته شده است. این محقق که مؤلف صدها مقاله معتبر بینالمللی و چندین کتاب از ناشران داخلی و بینالمللی معتبر است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر صدیقه نبیان، استاد دامپزشکی دانشگاه تهران، متولد ۱۳۳۹ در تهران است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه دامپزشکی، شناخته شده است. این محقق که دبیر یکی از کمیتههای انجمن علمی انگلشناسی، عضو انجمن علمی زنبور عسل و عضو هیأت تحریریه چندین نشریه علمی است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر طاهره کاغذچی، استاد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، متولد ۱۳۲۵ در تهران است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه مهندسی شیمی، شناخته شده است. این محقق که چهره ماندگار حوزه مهندسی شیمی، استاد نمونه کشور و عضو پیوسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر عبدالله سلیمی، استاد شیمی تجزیه در دانشگاه کردستان، متولد ۱۳۴۶ در بانه است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه شیمی تجزیه، شناخته شده است. این محقق که مؤلف صدها مقاله معتبر بینالمللی و عضو هیأت تحریریه ۳ مجله معتبر بینالمللی است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر علیرضا مشفق، استاد فیزیک در دانشگاه صنعتی شریف، متولد ۱۳۳۵ در دزفول است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه فیزیک، شناخته شده است. این محقق که عنوان پژوهشگر برگزیده کشور، استاد نمونه کشور، استاد ممتازی و پژوهشگر برتر کشوری را در کارنامه دارد، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر علی رمضانی، استاد شیمی آلی در دانشگاه زنجان، متولد ۱۳۴۶ در زنجان است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه شیمی آلی، شناخته شده است. این محقق که مؤلف بیش از ۶۰۰ مقاله معتبر بینالمللی، ۶ عنوان کتاب به زبان فارسی و ۱۵ اختراع را در کارنامه دارد، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر علی منتظری، استاد پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی و متخصص اپیدمیولوژی، متولد ۱۳۳۷ در قم است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه اپیدمیولوژی، شناخته شده است. این محقق که مؤلف صدها مقاله معتبر علمی و عضو هیأت تحریریه چندین نشریه علمی است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر فرشته معتمدی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص فیزیولوژی و علوم اعصاب، متولد ۱۳۲۳ در بروجرد است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه فیزیولوژی و علوم اعصاب، شناخته شده است. این محقق که مؤلف بیش از ۲۰۰ مقاله معتبر بینالمللی و داخلی است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر محمدرضا اختصاصی، استاد منابع طبیعی دانشگاه یزد، متولد ۱۳۳۹ در یزد است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه منابع طبیعی، شناخته شده است. این محقق که طراحی و نظارت بر اجرای چندین پروژه بیابانزدایی و آبخیزداری را، در مناطق مختلف، بر عهده داشته است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر محمدعلی موحد، چهره ماندگار ادبیات، متولد ۱۳۰۲ است. او به عنوان یک چهره برجسته در ادبیات، شناخته شده است. این محقق که نویسنده، آموزگار ادیب، پژوهشگر، حقوقدان و تاریخدان برجسته ایرانی است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر پروین پرتوی، استاد شهرسازی در دانشگاه هنر ایران، متولد ۱۳۳۵ در مهاباد است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه شهرسازی، شناخته شده است. این محقق که تألیف و ترجمه ۴ کتاب و بیش از ۷۰ مقاله علمی دارد، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر ژاله آموزگار، استاد بازنشسته فرهنگ و زبانهای باستانی در دانشگاه تهران، متولد ۱۳۱۸ است. او به عنوان یک چهره برجسته در فرهنگ و زبانهای باستانی، شناخته شده است. این محقق که مؤلف بیش از ۱۳ کتاب و ۵۷ مقاله به زبان فارسی دارد، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر مصطفی گودرزی، طراح گرافیک، نقاش، مستندساز، نویسنده و استاد هنرهای تجسمی در دانشگاه تهران، متولد ۱۳۳۹ در بروجرد است. او به عنوان یک چهره برجسته در هنرهای تجسمی، شناخته شده است. این محقق که مؤلف تعدادی کتاب و مقاله دارد، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
دکتر نضال صرافزادگان، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استاد وابسته دانشگاه British Columbia، متولد ۱۳۴۰ است. او به عنوان یک چهره برجسته در زمینه پیشگیری، مدیریت و درمان بیماریهای قلبی و عروقی، شناخته شده است. این محقق که مؤلف بیش از ۷۵۰ مقاله معتبر بینالمللی و ۱۶ کتاب دارد، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید مصطفی محقق داماد، استاد حقوق در دانشگاه شهید بهشتی، متولد ۱۳۲۴ در قم است. او به عنوان یک چهره برجسته در حقوق، شناخته شده است. این محقق که مؤلف بالغ بر ۴۰ کتاب و دهها مقاله به زبانهای انگلیسی، عربی و فارسی دارد، یکی از مشهورترین محققان کشور است.
محمدعلی صحراییان، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص مغز و اعصاب، متولد ۱۳۵۰ است. او به عنوان یک چهره برجسته در مغز و اعصاب، شناخته شده است. این محقق که مؤلف صدها مقاله معتبر بینالمللی و یکی از دو نویسنده اصلی کتاب اطلس ام آر آی ضایعات ام اس است، یکی از مشهورترین محققان کشور است.