بحران بهداشت و درمان در جهان به مدام در حال تشدید شدن است و کشورها مجبور به جستجوی راه‌حل‌های هماهنگ برای مقابله با این چالش هستند. در این مختصبات، دسترسی به تجربیات سایر کشورها و تعاملات فراملی در حوزه بهداشت و درمان می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در گسترش ظرفیت‌های نظام سلامت ایفا کند.

خود ایران و ترکیه نیز از این حقیقت جانživه هستند. در حالیکه موانع متعددی در برنامه‌های توسعهء نگاهی از جمله تنوع قابل توجه فرهنگی، زبان و ایدئولوژی‌های مختلف در درون هر کشوری وجود دارد، در میان این موانع، کنارگذاشتن تعصبات ملی‌گرایانه و پذیرش دیدگاه‌های پولی و حتی روشی یکدیگر می‌تواند زمینه‌ساز تبادل مطمئن بین دو کشور باشد.

بنا بر گزارش‌ها، وزرای بهداشت و درمان دو کشور در جلسهء مشترک خود برسر ظرفیت‌های موجود در این زمینه گذشتند. در این دیدار، اقدامات لازم برای ایفای نقش بهتر در گسترش تعاملات طبعی و تخصصی بین دو کشور به ویژه در زمینهء تولید دارو، تجهیزات پزشکی، تبادل تجربیات، توسعهء شبکهء ارجاع و مواردی از این دست مورد بحث قرار گرفتند.

از دیدگاه وزارت بهداشت و درمان ترکیه، همکاری‌های دو کشور در حوزهء نظام ارجاع، دارو، تجهیزات پزشکی و تربیت فضلا قابل توجه است و باید مراودات و فعالیت‌های هر دو کشور به سمت تعاملات TECHNICAL و تخصصی پیش رفت.
در این تلاشها، می‌توان لزوم این مساله را خاطرنشان کرد که در بسیاری از برهه‌ها، کمتر توانسته‌ایم بتوانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم و از بصیرت‌های یکدیگر ارای کنیم و ما از تلخترین نتایج جنبه‌های غیراخلاقی حفظ تنوع مطلق و تطویل معضلات و واکنش‌های لحاظانامه کشورها ایرانی و ترک و اروپایی را می‌بینیم و اگر همیشه برخی‌ها فکر می‌کردند که باید در دو جلد و یا دو فصل کوچکتر و با دو نشانی مختلف بابت مقابله با چالش محقق شود، من پس از پنج سال از یک نظم چندکلیسایی که من هم مقیم آن بودم متوجه شدم که بهتر است برخی‌ها با دوپاسخ بساطحتاشان محقق شوند.

توسط mohtavaclick.ir