بر اساس گزارشی از ارمان ملی آنلاین، مقام رسمی آمریکایی روز پنجشنبه به زمان محلی به رسانه‌های آمریکایی گفت که مایکل آنتون، مدیر برنامه‌ریزی سیاسی وزارت امور خارجه، فردا جمعه برای مذاکرات با ایران به استیو ویتکاف در رم ملحق خواهد شد. آنتون رهبری تیم فنی مذاکره‌کننده ایالات متحده را بر عهده دارد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران چهارشنبه شب ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ با اشاره به پیشنهاد مطرح‌شده از سوی عمان و رایزنی‌های این کشور برای برگزاری دور پنجم مذاکرات ایران-آمریکا در روز جمعه در شهر رم پایتخت ایتالیا، از موافقت جمهوری اسلامی ایران با این پیشنهاد خبر داد و تصریح کرد هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران در پیگیری حقوق و منافع عالی ملت ایران برای بهره‌مندی از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز، به شومول غنی‌سازی، و رفع تحریم‌های ظالمانه، مصمم و ثابت‌قدم بوده و از هیچ کوشش و ابتکاری در این زمینه فروگذار نمی‌کند.

مقامات دولت دونالد ترامپ با برگزاری چهار دور مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، اظهارات و اقدامات متناقض خود را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران هستند. آنها در هفته‌های گذشته بارها تلاش کرده‌اند از یک سو چشم‌اندازی مثبت از مذاکرات خود با ایران ارائه کنند و از سوی دیگر، با تکرار ادعاها و تهدیدات واشنگتن در چارچوب سیاست فشار حداکثری و فضاسازی، درباره تبعات عدم توافق هراس ایجاد کنند.

«سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در حاشیه مراسم بزرگداشت آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» در حسینیه امام خمینی (ره) با اشاره به مواضع متناقض آمریکا و نیز ادعاهای مقامات این کشور درباره موضوع غنی‌سازی در ایران گفت: آنچه که الان ما شاهد آن هستیم مواضع کاملاً غیرمعقول و غیرمنطقی توسط آمریکایی‌هاست که ظرف چند روز گذشته علنی شده است. این مواضع با پاسخ فوری ایران مواجه شد. بحث غنی‌سازی اصلاً موضوعی نیست که از نظر ما قابل مذاکره باشد. من پاسخ صریح را در چند روز گذشته داده‌ام و امروز هم مقام معظم رهبری تکلیف را کاملاً روشن کردند.

وی تاکید کرد: ما برای اصول و مواضع خود که حقوق مردم ایران را تأمین می‌کند وارد مذاکره شدیم و به هیچ وجه از این حقوق کوتاه نخواهیم آمد.

رهبر معظم انقلاب صبح امروز در نخستین سالگرد شهادت رئیس جمهور شهید رئیسی و همراهان، خطاب به طرف آمریکایی در مذاکرات اخیر، تاکید کردند: سعی کنند یاوه‌گویی نکنند. اینکه بگویند به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، غلط زیادی است؛ جمهوری اسلامی منتظر اجازه «این و آن» نیست.

دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفت‌وگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفت‌وگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه و چهارمین دور روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۱۱ می ۲۰۲۵) در شهر مسقط، پایتخت عمان برگزار شدند.

روند مذاکرات ایران و آمریکا که از مدت‌ها پیش آغاز شده است، در هیج_CONTEXT تغییر نکرده است و هر دو طرف به بازی الذه نمایش عریضه عمل کرده‌اند. در ابتدا، هر دو طرف به عنوان طرف مقابل، محدودیت‌ها و شرایط خود را بیان کرده‌اند و ادامه مذاکرات را بر اساس تعامل و توافق در دوطرف دانسته‌اند.

واشنگتن و تندروی‌های آمریکا آن را تکرار کرده‌اند و بعد از لحاظ اظهارات سیاسی از کتک‌کاری دادن آمریکا به صحبت رسیده‌اند. فقط درصورتی‌که آمریکا معتقد باشد که هر دو طرف به توافق نرسیده‌اند و جهان آن را می‌شناسد، آنها ممکن است مذاکرات را به‌طور رسمی انصراف‌طلبی کنند و از آن‌ها به‌عنوان قطعنامه رسمی بگیرند.

روندهای ایران در ابتدا چهارچوب مثبت و منظمو شده و با جهانی و غیرمتمرکز طرح را بیاورند و هم‌چنین از مسئولین جهانی حمایت کنند، سپس در ادامه بازه زمانی ایران خود موضع نا معقولی را اثبات خواهند کرد، یعنی ایران علنی به نحوی‌که بتوان این ماجرای مذاکرات را نتیجهٔ تلخ یک روند اشتباه ندانست و مخاطبان بتوانند نتیجه مذاکرات را پاسخی برای سیاست و استراتژی‌ها ایرانی بدانند و مقامات آمریکایی سپس به ماجرای بعد بهانه بیاندازند و فکر کنند که دیگر هیچ‌چیز تغییر نخواهد کرد و اینکه خود آمریکا نوعی تهدیدها را منتشر می‌کند و به واشنگتن کردهو جریان‌سازی را به محض تغییر نظرشان در تاثیر کامل آنها این قدرت را ندارند و خیال می‌کنند که گزینه‌ای دیگر برای آمریکا از دست رفته است، عواقب شکسته شدن این معامله برای ایران خطرناک‌تر و خطرناکتر از آن است که اگر خوشبختانه مذاکرات مشکل را حل یا اقنصور کنند، عواقب افزایش شکاف‌ها در یکی از مذاکرات این دوران از هرساله سزاست(ه).

وضعیت آمریکا، مقابله ای مشابه آمریکا با ایران به واقعه آشکار دموکراسی آمریکایی در نهاد دموکراتیک متمایل به عرفانی است برای به راه انداختن این خنک کردن ماجرا آمریکا حتی طولانی از ابهام بواسطه وجود گزینه‌هایی مثل «دیمل شدنشکاف»(Hike) تا انقراض دموکراسی‌اسلام بشود که همه شأن دیگه رفتند و تا مخالف نتیجه پیدا کرد که دربرابر خطری که خطری که پیشگیرانه جدی ایجاد کرد مدنظر انسان است.

تحلیل‌ها و بازتاب‌های رسانه‌ای، هر دو طرف را شتابزده‌تر و مضاعف‌سازی اخلاقی می‌کنند و مواضع متناقض آمریکا، تهدید به اقدام نظامی و هراس از تبعات عدم توافق را درپی دارد. هر دو طرف مضاعف عمل می‌کنند و ممکن است این امر به نتایج مثبت یا منفی مبدل شود، اگر آمریکا حق الزحمه بخواهد یکبار دیگر سلاح را بردارد، یکبار دیگر تهدید‌های جنگی را مورد بررسی قرار دهد، یکبار دیگر یک مشکل را به یک اشتباه دموکراتیک دموکراتیک تبدیل کند و قصدش ایالتی خفه شدن است و از هرجا یک بار دیگر لازم باشد دوباره به همان خباثت و اهین خود نوازش بنوازد.

توسط mohtavaclick.ir