اصلاحات فرهنگی و سیاسی در ایران، مانع طلسم انزوای کشور شدهاند. مسابقات مناظره دانشجویان ایران در سیزدهمین دوره خود با حضور ۱۰۰۰ گروه دانشجویی در خردادماه برگزار میشود و این مسابقه به یکی از مهمترین رویدادهای علمی-فرهنگی کشور تبدیل شده است.
چرا این رویداد مهم است؟ در حال حاضر کشورمان با چالشهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روبرو است. با توجه به این وضعیت، تا جایی که ممکن است باید به ارتقای سطح علمی، فرهنگی و مهارتهای فردی دانشجویان بپردازیم و با انجام این تلاشها، میتوانیم برای رهایی از چالشها آمادهتر شویم. از این رو در تلاش برای شکوفایی دانشجویان و انتقال ارزشهای لازم به آنها، سازمان دانشجویان ایران، سیزدهمین دوره از مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران را با حضور ۱۶ گروه ۴نفره برگزیده از مرحله منطقهای برگزار خواهد کرد. این مسابقات در یکشنبه ۴ تا ۶ خردادماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود و برنده نشان «خواجهنصیرالدین طوسی» فیلسوف گفتوگو و اندیشمند برجسته ایرانی را دریافت خواهد کرد.
در ابتدا، باید به مناسبت مسابقات سیزدهمین دوره این رویداد گفت که این مسابقات، حاصل تلاشهای مرکز گفتوگو مناظره و آزاداندیشی سازمان دانشجویان ایران است. در واقع، این مسابقات به یکی از اصلیترین رویدادهای علمی-فرهنگی تبدیل شده است که هر سال شاهد رشد کمی و کیفی آن هستیم. تاکنون دوازده دوره آن با حضور بیش از ۵۰۰۰گروه دانشجویی برگزار شده است. در این مسابقات سطح معلومات، مهارت و مناظره در ابعاد مختلف شامل صحبت کردن، الگوی بیان، شنود و خودآگاهی افکار و و فرهیختگی دانشجویان از مهمترین موضوعات آن هستند.
مسابقات در این سال هم بیشتر از قبل تاثیر خیزی در شناخت چالشهای سیاسی و اجتماعی و دانش دانشجویان از سطح امور کشور و بر قراری گفتوگوی درون جوانان خواهد داشت.
درصد بیشتری دانشجویان دامنه رویکرد در مورد بحثها و موضوعات آن را افزایش دادهاند. و تفاوتهای قابل توجهی را در مقایسه با دورههای قبل بهنمایش گذاشتهاند. در این میان، به نظر میرسد که چگونه این مسابقات در افزایش حضور دانشجویان مؤثر بوده است. افزایش ۵۶درصدی در دانشجوییها به نسبت دورههای گذشته را میتوانید نسبت به سالهای گذشته، در ثمره تلاشهای سازمان دانشجویان ببینید.