مراکز جدید برای پایاننامهها و论文های فارغ التحصیلان در ایران
با پیشرفتเทคโนโลย اطلاعات و شناسایی کمبودهای موجود در نظام علمی و آموزشی کشور نظام وحالی برای پاسخگویی به این نیازها، ایجاد مراکز و سامانهها برای ذخیره سازی و انتشار پایاننامهها، رسالهها، كتب چاپی و حق چاپ، و مطالب غيرکتابی متنی شامل نمایهها، گفتگوها، مطالب اینترنتی، مقالات علمی، وبلاگها، پروفایلها و غیره شکل گرفت. مرکز ملی علمی ایران ایجاد شد.
1- انتشار آمار علمی و فناوری کشور در پایگاهها و مجلات و سایر وسایل ارتباط جمعی، در اعضاي کارگروه علمی وبسته اعضای وزيران علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد هutters، زیر نظر موسسه ملی علمی برای انتشار آمار داخلی Science Citation Index در رشتههاي مختلف، مانند مهندسی برق، فناوری اطلاعات، نشر علوم خودرو،…
2- نگهداری دادههای نفیس و اشیای تاریخی، باتوجه به اهمیت فوری، مهمترین داراییهای علمی ایران را قرار داد و با ایجاد این مرکز مبادرت به طرح نقشه راهی برای شرایط بدون وابستگی به کشورهای اروپایی نمود که موارد مذکور در بالا به صورت بیان نمونه است.
حوزه فعالیتهای سازمان:
1- رسیدگی به مشکلات دسترسی به پایاننامهها و رسالههای فارغ التحصیلان را ایجاب به این بینمای>;
مراجعه موجود به این کلان مرکز در تورنت، مطالعه شده است.
2- با ایجاد مرکز ملی علمی تا این تاریخ 16 مرکز در ایران طراح شده اسقاط و فعاليت خود را آغاز کردند.
3- رشتههای مطلوب مسکن این سازمان محدود به رشتههای تحصیلی نیست و در مجموع تمام رشتههای تحصیلی به جز رشتههای تربیتی و علوم انسانی را شامل میشود.
4- کليه مراکز ملی علمی موظف به ذخیره و انتشار سه شکلی پایاننامههای مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا هستند.
5- گذار از حق بازنشر آغاز یک گام تاریخی در مسیر دور شدن از وابستگی ما به کنفرانس و معادلات پیشرو در سطح جهانی و اروپایی.