این راهنما رو برای بازنویسی مناسبترین متن درخواستی برای موضوع خبر فارس مرجع جدید آشفتگی نفوذ دانش در کاشت را استخدام کنی :
**رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس این خبر را اعلام کرد که طرح افزایش نفوذ دانش و فناوری درعرصه های تولیدی بخش کشاورزی که برای اولین بار در ایران اجرا شد، در استان فارس نیز اجرا شد و تاکنون بیش از 23.5 همت موفقیت آمیز داشته است.**
اینجانب مجتبی دهقان پور امروز 5 خردادماه میگوید که این طرح که از شهریور ماه سال 1401 با رویکرد تحقق کشاورزی دانش بنیان آغاز شد، طی دو سال، بیش از 23.5 همت با ارزش اقتصادی بوده است. وی افزود که اثربخشی اقتصادی این طرح از نظر افزایش عملکرد، کاهش هزینه های تولید و کاهش خسارت بررسی شد.
**انتقال دانش و تجارب کشاورزان خبره**
دهقان پور تصریح کرد که اثربخشی اقتصادی این طرح افزایش عملکرد تولید را حدود 22.5 همت، کاهش هزینه های تولید را حدود 330 میلیارد تومان و کاهش خسارت را قریب به 802 میلیارد تومان داشته است. وی اضافه کرد که این طرح با همکاری بخش های اجرایی، تحقیقاتی، دولتی و خصوصی تدوین و اجرا شد.
برنامه های آموزشی ترویجی بر اساس شناسایی و معرفی پتانسیل ها، نوآوری ها و موفقیت های فنی و دانشی خاص به اشتراک گذاشته می شود. به گفته وی، تقسیم بندی عرصه های تولیدی بخش کشاورزی استان فارس در پنج منطقه به صورت خاص صورت گرفته است.
**تیمی از محققین، کشاورزان خبره، کارشناسان، مروجان و بخش خصوصی**
این تیم از محققین، کشاورزان خبره، کارشناسان، مروجان و بخش خصوصی برای مسئله گشایی و پشتیبانی علمی از مروجین تشکیل شده است. در این طرح، هم افزایی تیم های تحقیقاتی موضوعی، کشاورزان خبره، کارشناسان، مروجان، بخش خصوصی، شرکت های دانش بنیان، تشکل ها و تعاونی ها باعث افزایش 20 درصدی سطح پوشش خدمات آموزشی ترویجی شده است.
**نکات کلیدی**
در اجرای این فعالیت های ترویجی، تشکل های بخش کشاورزی، شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی تولید کننده نهاده ها و سایرین مشارکت دارند. دهقان پور افزود که تعداد فعالیت های شرکت های بخش خصوصی در برنامه های ترویجی رشد 38 برابری نسبت به قبل از اجرای طرح داشته است.
**نتایج مثبت**
نتایج اجرا شده در طرح افزایش نفوذ دانش در عرصه های تولیدی رشد 9 برابری حضور محققان را نشان می دهد. پیش از اجرای طرح، حضور محققین 60 مورد در سال بود و پس از اجرای طرح به 551 مورد رسیده است.
این کارشناس به بیان می گفت که انتقال دانش و تجارب کشاورزان خبره به سایرین باعث افزایش بهره وری خواهد شد. اگرچه این طرح هم اکنون موفقیت آمیز است، اما هنوز نیز راه های بیشتری وجود دارد تا بهره وری کشاورزی را بهبود بخشیم.