اعتراض بازنشستگان به حذف از لیست وام
بازنشستگان ایرانی با اعتراض به حذف از فهرست دریافتکنندگان وام مخالفت کردهاند. این موضوع برچسبهایی مانند حذف نام بازنشستگان از فهرست دریافتکنندگان وام، سیاست دوطبقه پرداخت وام و سقف اعتباری وام را ایجاد کرده است.
شیخی، مدیرکل خدمات رفاهی صندوق بازنشستگی کشوری، در مورد این اعتراضها توضیح داد که با توجه به محدودیت سقف اعتباری بانک عامل، تنها تعداد ۳۰۰هزار نفر از واجدین شرایط در لیست مشمولان دریافت قرار گرفتند. او از اولویتبندی انجام شده صحبت کرد و ادعا کرد که انتخاب بازنشستگان بر اساس اولویتبندی انجام شده است. از آنجایی که محدودیت اعتباری بر رسیدن وام همه بازنشستگان تأثیرگذار بوده است، بسیاری از آنها گمان میکنند که طرحهای پرداخت وام بدون در نظر گرفتن نیاز واقعی بازنشستگان، هدفمند و عادلانه نیست.
با توجه به این چالشها، یکسو شدن مهم است. در حال حاضر، مسائل مربوط به وام در مطبوعات بیشتر به چالشهای آشکار و اقتصادی اشاره میکند. اما باید در نظر داشت که رویکردهای اجتماعی و بنیادی آن چه؟ چرا هنوز بازنشستگان نمیتوانند به طور برابر و بدون محدودیت از وام استفاده کنند؟ و چه روشی باید برای رسیدن به این رویکرد اولویتبندی به کار برده شود؟
در واقع، اعتراضها نه تنها حاکی از محدودیتهای موجود در سیستم است، بلکه نشان از سختیهای زندگی بازنشستگان و عدم مطابقت برنامههای وام با نیازهای واقعی آنها است. مردم انتظار دارند که پرداخت وام به گونهای باشد که بیشترین نیاز را برطرف کند. به همین دلیل سؤال مهم این است که چرا از سن و سال و پست و شغل بازنشستگان برای تعیین اولویتها استفاده نمیشود. چرا باید وام به کسی که از شرکتها و کارگاههای خصوصی بازنشسته شده است، پرداخت شود در حالی که متصدیان رسمی آنها ارجمندترند؟ و چرا تعداد مردهای بازنشستهای که وام دریافت کردهاند، دو برابر زنان بازنشسته است؟
شيخى همچنين افزود: “حداقل مبلغ وام بر اساس سیاست دوطبقه شده است، به طوریکه برای بازنشستگان crappy یکپارچه اولین مرحله وام سال 1404 پس از نیمه خرداد آغاز خواهد شد و به تدریج در 10 ماه(پایان اسفندماه) مابقی مشمولان وام خود را دریافت خواهند کرد.”