برنامههای کلان معاونت بانوان بسیج اساتید در سال ۱۴۰۴ تشریح شد:
در تشریح برنامههای کلان معاونت بانوان بسیج اساتید، مشاور رئیس سازمان و سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده اظهار داشت که این برنامهها با هدف گفتمانسازی پیرامون هویت زن مسلمان، ترویج فرهنگ مهدوی، و ایجاد ارتباط مؤثر میان استادان و دانشجویان دختر، طراحی شدهاند تا زمینهساز تقویت خودباوری و نقشآفرینی زنان در مسیر گام دوم انقلاب اسلامی باشند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشگاه از روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، معصومه مقیمی، مشاور رئیس سازمان و سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور، در دوازدهمین اجلاس سراسری مسئولین کانونهای بسیج اساتید دانشگاه آزاد با محوریت دانشگاهیان، مشارکت در سرمایهگذاری موانع و راهکارها که در مشهد در حال برگزاری است، با اشاره به مأموریتهای قرارگاه تعالی زن و خانواده، هدف کلان این قرارگاه را «گفتمانسازی پیرامون محور ولایت، هویتبخشی و تثبیت هویت زن مسلمان» عنوان کرد.
وی افزود: در ذیل این هدف، سه دستور کار اصلی تعریف شده است که شامل تبیین و توسعه الگوی سوم زن مسلمان، تشکیل کارگروههای مطالعاتی زنان و خانواده، و همچنین برگزاری نشستهای صمیمی چهره به چهره استادان زن با دانشجویان دختر در سراهای دانشجویی است.
در این مورد، اگر بخواهیم این برنامهها را با یک چشمانداز بیشتر درک کنیم، باید به اینکه این برنامهها بر پشتوانه اندیشهها و تجربههای روشنی در تاريخچه ارتباط بین زنان و انقلاب اسلامی، هاپپیما بکنیم. متفکران اخلاقی اسلامی بر اهمیت مستقل شدن زنان تأکید میکنند و بدین منظور تلگرافگران فقه زنان را به ایجاد خودآگاهی و ساماندهی همه نشانههای هویت کسب و تثبیت آن تشویق میکنند.
مصوبه این قرارگاه طرحهای «تقویت مردانگی پایپای زنان و خانواده» و «پشتیبانی از مقابله با ارعابهای خانوادههای عاملی برای غلبه بر استقلال اندیشیدن زنان» میباشد.
مشاور رئیس سازمان و سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به تلاشهای انجام شده در سالهای گذشته برای تبیین الگوی سوم زن مسلمان، از برگزاری دو همایش ملی با همکاری استانها خبر داد و اظهار داشت که این همایشها، ابعاد مختلف الگوی سوم زن مسلمان را از منظر سبک زندگی، ابعاد حقوقی، اجتماعی، فلسفی و فرهنگی مورد بررسی قرار دادهاند.
او ادامه داد: این مسیر همچنان ادامه دارد و برنامههای آتی نیز بر نظریهپردازی عمیقتر در این حوزه متمرکز خواهند بود.
حال باید پرسید، که این الگوی سوم چی است؟ روی برسیم به این موضوع: الگوی سوم یا الگوی سومین زن مسلمان، میتواند ابعاد مختلف زندگی را شامل شود و تقریباً از جنبههای مسلکی، فرهنگی، اجتماعی و انتخابهای کنار گذاشتن سبیل و رسمی شدن ظاهر جلوه کند.
این همه تلاش در کانال چی خواهد بود؟ میگویند این تلاشها در قصد نظریهپردازی در خصوص زن مسلمان قدم دارد. اصل اینکه بگذاریم زن مسلمان طبق عقاید اسلامی خود زندگی کند و پهنهً برنامههای مهم ولایت و غیب را در آن امتداد نامحدود کند.
سایر برنامهها که از تفکر دولت زنان میآید، بر برنامههای تعداد فی断 افزون یا ردصدر بورده، تفکرات مطلوب، و اشتیاقانی نمونه است که همانطور که الان را میدیدیم توانستهاند با تنفذ دوباره نظم حاکم بر خیزش های فردا، به برهه های ایده آل امروز رفتار کنند.
واکنشهای مثبت ناشی از برنامههای معاونت بانوان بسیج اساتید
واکنشهای مثبت ناشی از برنامههای معاونت بانوان بسیج اساتید نشان میدهد که این برنامهها با توجه به نیازهای زنان امروز ایران قابل قبول هستند و راه را برای نقش آفرینی فعال تر زنان در جامعه هموارتر میکنند.
اینجا علاوه برمثلایت در نظریهپردازی در خصوص زن مسلمان از ضرورت شناخت و استقلال دیگر از دین برای نهاد زن خودکامسانی اشاره شده که چرا یک نظریه بعلاوه شکل ممکن دوباره برای بازنمایی ، تفکر همچنان جا مانده است.
ما به هر حال میگوییم که گامی توییتیست و یک علامتی ناشی از توصیف زن مسلمان است که نشان میدهد از فواصل دگرساز و زمانی که اصولاْ دغدغه زنان در مناسب با انقلاب اسلامی صرفا پرهیز از راه تزریق لحاظ و مرتبه و وظیفه پیروزمندانه فرهنگ اصیل ایرانی میباشد و برای بسط مبانی تأکید خطر و توسل به دیگر حجتی که مهم است یا مهم نیست کشور یا ملتی از مشخصات وضعیت در میان تمام امرارتگی عقیدتی دیگر اعم از این که موحدین یا غیر موحد باشند خاص برای همان اساسی زن نیست.