در این گزارش میتوانستیم قدمهای مهمی در مسیر ترقی صنعت ایران و رونق اقتصاد دانشبنیان ثبت کنیم. دستیابی به انقلاب صنعتی چهارم، ایجاد حمایتهای لازم برای شرکتهای دانشبنیان و تکمیل زنجیره ارزش در حوزه صنایع متناسب با توانمندی هر استان از جمله این قدمها است.
افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک معاونت علمی و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، گفت: آنها در تلاش هستند تا کارخانه نوآوری را حول شرکتهای صنعتی برای تکمیل زنجیره ارزش آنها ایجاد کنند. به این مقام مسئول گزارش شد که او در توضیح بیشتر اهداف این تفاهمنامه گفت: وضعیت شرکتهای دانشبنیان نوپا است و نیاز به حمایت دارند، چرا که اگر میخواهند ایدهها خود را به محصول تبدیل کنند، به امکانات و حمایتهای لازم نیاز دارند.
همچنین افشین تصریح کرد: با ایجاد نواحی نوآوری، چه از طریق کمک به سرریز ثروت از شرکتهای بزرگ به شرکتهای دانشبنیان، چه از طریق انتقال فناوری از شرکتهای دانشبنیان به شرکتهای بزرگ، کارکردهای مهمی را یکی از نظر سوق میدهیم. از آنجایی که این تفاهمنامه مثالی جدید برای زیستبوم فناوری است، امید میرود که با تداوم پروژهها، بهترین نتایج را بهیکجانب بتوان مشاهده کرد.
فرد دیگر که در این مراسم صحبت کرد، محمد جواد صدریمهر، بود که او تاکید کرد: دغدغه او از سال گذشته حمایت از دانشبنیانها برای استقرار در شهرکهای صنعتی بود. امروزه با شبکهای از دانشبنیانهای توانمند مواجهاند و میخواهند آنها را به سمت انقلاب صنعتی چهارم رهنمون سازند. صدریمهر در این مسیر اشاره به ابزارهای مالیاتی و نقششان در پیشبرد این ایدهها کرد.
همچنین رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران که در این مجلس حضور داشت، نیز تاکید کرد: با همکاری و همافزایی میتوانیم شاهد خروجی اثرگذار و ماندگار باشیم. انصاری در ادامه به ضرورت تکمیل زنجیره ارزش صنایع متناسب با توانمندی هر استان اشاره کرد و بیان کرد که تشکیل کارگروه مشترک و ارائه گزارشات مستمر در این مسیر راهگشا است.