فقیر شدن مردم ایران از شکر: چرا قیمت شکر افزایش مییابد؟
بسیاری از ایرانیان در آستانه ماه رمضان، دوران فاقد شکر کنوناهایی را سپری خواهند کرد. قرار است نرخ فروش شکر برای مصرفکنندگان به ۵۹ هزار تومان برسد، در حالی که پیش از این قیمت آن ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود. شکر بستهبندی شده یک کیلوگرمی نیز با افزایش چشمگیر قیمت، هماکنون با نرخ ۶۵ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد. این تغییرات در قیمت شکر که تاکید دارد هدف اصلاح قیمتها، پایداری تولید و حمایت از زنجیره تأمین شکر در کشور است، دلیل خود را در افزایش هزینههای تولید، دستمزدها، حملونقل و سایر هزینههای جانبی میبیند.
با این حال، افزایش هزینههای تولید برای بسیاری از ایرانیان به خصوص در شرایط اقتصادیک کنونی أمر شگفتی تلقی میشود. در اینکه آیا افزایش قیمت ها برای ایجاد پایداری در تولید و حمایت از زنجیره تأمین درست است یا خیر و در جهت گیری مستقیما به منافع کارگری، به ویژه، زنان و آسیب پذیرترین بخش های جامعه است مورد اختلاف نظر است.
یکی از جالبترین چالشهای کنونی بازار شکر عرضه شکر در بستههای ۹۰۰ گرمی است. کمیته یایرنای برای قیمتگذاریProducts یک بار هم ارکان بازار را بررسی کرد و تعداد شهدین از افزایش قیمت، عدد زیاد و جدی، الگویی است که نه تنها به بازارهای داخلی برای مصرف کنندگان ایرانی تهدیدگرانه، بلکه برای جایگاه، صداهای بهتر و نظام صوتی ایران نیز تهدید به آشوب میکند.