توسعه روزافزون دانش و فناوری در سکه اقتصاد ملی اهمیت بیش از پیش دارد. این موضوع نه تنها بر مبنای نیاز به تکامل شغلی و شکوفایی فرصت‌های اشتغال‌آور بلکه همچنین به جهت رقابت شریک کشور در میان سایر کشورهای منطقه و جهان مطرح است. امنیت غذایی، آلایندگی هوا، اثراتفیبری زیست و هزینه‌های فزاینده برای تولید انرژی از جمله معضلات جدی اقتصادی هستند که حل این مشکلات با توسعه سریع دانش و فناوری امکان‌پذیر می‌شود.

در این گزارش، تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه شیراز و پارک علم و فناوری فارس برای راه‌اندازی پردیس مشترک و استقرار و حمایت از تیم‌ها و واحدهای فناور در پردیس علم و فناوری دانشگاه شیراز بر دارد. این تفاهم‌نامه، مدت پنج سال، پس از امضای علیرضا افشاری‌فر (سرپرست دانشگاه شیراز) و امین‌رضا ذوالقدر (رئیس پارک علم و فناوری فارس) طراحی شده است. هدف این تفاهم‌نامه راه‌اندازی پردیس علم و فناوری دانشگاه شیراز با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های موجود دانشگاه شیراز و پارک علم و فناوری فارس است.

عضو هیئت علمی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در بخش اخیر این تفاهم‌نامه، با بیان این موضوع که این تفاهم‌نامه به برای حمایت از نوآوری و کمک به پرورش ایده‌های فناورانه یا مبتنی بر مهندسی معکوس و توسعۀ کارآفرینی با هدایت نوآوران، دانشجویان و اعضای هیئت علمی به سمت ایجاد مؤسسات دانش‌بنیان و دانایی‌محور طراحی شده است، به اهمیت همکاری دانشگاه شیراز و پارک علم و فناوری فارس اشاره دارد. همچنین در این بخش عنوان شده است که پردیس علم و فناوری دانشگاه شیراز شرایط لازم برای جذب و استقرار شرکت‌ها، مؤسسات، واحدهای فناور بزرگ و واحدهای تحقیق و توسعه را فراهم می‌کند.

اما نکته مهم این است که چگونه می‌توانیم از این همکاری دانشگاه شیراز و پارک علم و فناوری فارس برای رشد فناورانه و علمی کشور استفاده کنیم؟ یکی از راه‌حل‌های بالقوه، مشغول‌سازی مجدد کمکی در صنایع تحت‌الشعاع از صنعت تولید مواد پلاستیکی، صنعت نساجی و صنعت رنگ می‌باشد. همچنین این حلقه متصل کننده بین صنعت و دانشگاه هرگز ضعیف نشده است و هر بار کمکی اضافه می‌شود. از مزیتهای بومی این حوزه می‌توان به وجود نیروی کار ماهر و آماده و با هزینه‌های کم، طرق ارتباط آسان بین محصولات و یا خدمات خروجی از واحد فناور و صنایع مختلف یاد کرد.

سؤال مهمی که در ذهن خواننده ایجاد می‌شود این است که چرا باید این روندها را ادامه دهیم؟ پاسخ این است که توسعه فناورانه در سرتاسر اقتصاد ملی، سلامت آتی این کشور و تکامل اقتصادی را تضمین می‌کند. سؤال دیگر این است که آیا ما می‌توانیم از همکاری دانشگاه شیراز و پارک علم و فناوری فارس استفاده کنیم؟ پاسخ این است که ما باید قوی‌ترین درایورهای طرف خارج و صنایعی مثل نساجی، پلاستیک و رنگ را تحت کنترل درآوریم تا خودشان این همکاری را برای ما آغاز کنند.

توسط mohtavaclick.ir