در روزهای اخیر بازار ارز در ایران دستخوش یک پرفراز و نشیب شد. افزایش شدید قیمت دلار و سپس روند اغتشاش آمیز آن، شمار 많은 مورد سوال را از جمله افزایش نااطمینانی فعالان بازار، برنامههای مرتبط با SUPPORT، و نقش بانک مرکزی را در این شرایط به вищه صحرای عدم قطعیت فروخت. علیرغم بسته شدن بازار سرمایه و اعمال مکانیسمهای ریسکگیری ناشناخته در چارچوب زمانی جنگ ناجوانمردانه، نمادی از این احساس ناامیدی و بیثباتی آشکار است.
یک کارشناس اقتصادی، این پدیده را به فیزیکی بودن معاملات در بورس کالا و بورس انرژی ارتباط داده است. متداول شدن معاملات مبتنی بر اوراق مالی در این دو بازار و تعطیل شدن صندوقهای طلا و همچنین صندوقهای غیر درآمد ثابت، پدیدهای غریب اما واقعیت بازار ناشناخته در این مدت است. افزایش ریسکها و نااطمینانی فعالان بازار، مهمترین پیامد این شرایط شناخته میشود.
بانک مرکزی با کاستن برخی از ترسها و نگرانیها، استراتژی مدیریت برخی داراییها را به غیر از صندوقهای تثبیت بازار با تکیه بر حمایت دولت از بازار، استحکام تردیدهای سرمایهگذاران درون بازار کوشا است. تدوین بستههای حمایت و آموزش درست برای بازگشت اعتماد به سرمایهگذاران به بازار پول بیش از حد اهمیت دارد.
دلایل بیشمار و عوامل بیشماری پشت به امواج ادبیات بعد از جنگ میچسبد و شمار زیادی از دلایلی است که میتواند نقش ویژهای در تصمیمگیری مناطق بعد از با این تقدیر از سر گذراندن تنهایی رخ میدهد.