choice: روزنامه کامرسانت روسیه نوشت که ایران پس از پایان جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل مذاکرات خود را برای خرید یک هواپیمای چندمنظوره J-10C ساخت چین افزایش داده است. در این میان، رسانه‌های ایرانی گزارش دادند که مذاکرات برای خرید این جنگنده حدود دو دهه طول کشیده است و طرفین نتوانسته‌اند بر سر نحوه پرداخت توافق کنند. اکنون ایران قصد دارد هرچه سریع‌تر نیروی هوایی خود را به هواپیماهای جدید تجهیز کند. J-10C می‌تواند به‌دلیل هزینه پایین‌تر و در دسترس‌بودنش نسبت به جنگنده‌های MiG-35 و Su-35 روسیه، این مشکل را حل کند.

ایران مدت‌هاست که به این هواپیما علاقه‌مند است. در سال ۲۰۱۵ گزارش شد که قراردادی برای تحویل حداکثر ۱۵۰ فروند از این جنگنده‌ها در حال تهیه است، اما دو طرف نتوانستند بر سر شیوه پرداخت توافق کنند. چین که در آن زمان ذخایر انرژی فراوانی در اختیار داشت، با تهاتر نفت و گاز مخالفت کرد، در حالی که ایران با کمبود شدید ارز خارجی مواجه بود و توان پرداخت نقدی نداشت. این وضعیت با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل درباره خرید و فروش تسلیحات به ایران، که از سال ۲۰۱۰ اعمال شده بود، وخیم‌تر شد.

پس از لغو این محدودیت‌ها در اکتبر ۲۰۲۰، مذاکرات از سر گرفته شد، اما این‌بار نیز با وجود آنکه موضوع فقط خرید ۳۶ فروند بود، به دلایل مشابه متوقف شد.

جنگنده J-10CE یک جنگنده تک‌موتوره و چندمنظوره است. سازندگان چینی آن را به‌عنوان جایگزینی ارزان‌تر برای جنگنده‌های غربی مانند F-16V و Gripen E معرفی کرده‌اند. قیمت هر فروند از این جت‌ها بسته به پیکربندی، بین ۶۰ میلیون دلار (مدل پایه) تا ۹۰ میلیون دلار (شامل قطعات یدکی، ضمانت‌نامه، تسلیحات و آموزش خلبان) متغیر است.

ایران دارای یک ناوگان هوایی قدیمی متشکل از ۶۴ فروند F-4 فانتوم II، ۳۵ فروند F-5E/F تایگر II، ۴۱ فروند F-14A تام‌کت و ۱۸ فروند MiG-29A/UB تحویلی است. در سال ۲۰۱۶ ایران برای خرید ۲۴ فروند Su-30SK از روسیه قرارداد امضا کرد، اما این قرارداد نتوانست تحقق یابد به دلیل تحریم‌ها.

ایران هنوز به ناوگانی گسترده متشکل از حدود ۴۰۰ هواپیما نیاز دارد و J-10C چینی می‌تواند این خلا را پر کند. به گفته ایلیا کرامنیک، پژوهشگر مرکز مطالعات برنامه‌ریزی استراتژیک در انستیتو اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل آکادمی علوم روسیه، J-10C می‌تواند به‌دلیل هزینه پایین‌تر و در دسترس‌بودنش نسبت به جنگنده‌های MiG-35 و Su-35 روسیه، این مشکل را حل کند.

توجه می‌شود که تمام روندهای موجود در صحنه حاکمان را از موجودیت به ضرورت پیمود از آن‌جایی که مقابله با میثاق خارج از جنگ در ازا به عدم اعراب شدن عراق و منع گسترش ان به کبالت نوشتگان داشته همه آیت الله سیار مجاهدین را که رهبری نظام را داد خرده میگیرندکنیدی رفاقت پیشه و تجاوز ترکان رو سر هم آیا ..

توسط mohtavaclick.ir