ما اینجا هستیم که به معرفی یکی از غذاهای سنتی ایرانی و محبوب به نام عدس پلو می‌پردازیم. این غذا در ایام محرم به ویژه به عنوان نذری تهیه و توزیع می‌شود. از اینکه در این مقاله با طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۱۰۰ نفر آشنا می‌شوید، خوشحال هستیم. بنابراین، اگر به دنبال یک غذای سنتی و لذیذ هستید که هم ارزان است و هم می‌تواند برایหลาย نفر تهیه شود، باید عدس پلو را در لیست غذاهای مورد علاقه خود قرار دهید.

برای تهیه عدس پلو نذری به مواد لازم زیر نیاز دارید:

* برنج: ۱۰ کیلوگرم
* عدس: ۵ کیلوگرم
* کشمش: ۳ کیلوگرم
* پیاز: ۵ کیلوگرم
* روغن: ۳ لیتر
* زعفران: به مقدار لازم
* نمک و فلفل: به مقدار لازم
* دارچین: ۵۰ گرم

برای طرز تهیه عدس پلو نذری بدون گوشت، در ادامه با ما همراه باشید:

* برنج را چند ساعت قبل از پخت درون آب و نمک بریزید تا خیس بخورد.
* عدس‌ها را شسته و در قابلمه‌ای با آب و کمی نمک به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند، ولی له نشوند.
* پیازها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
* در یک قابلمه بزرگ، به آرامی به صورت لایه‌لایه برنج آبکش شده، عدس پخته شده، بقیه پیاز داغ، زعفران، دارچین، نمک و فلفل را بریزید.
* قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و روی آن دم‌کنی بگذارید.
* بعد از بخار کردن برنج، حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدس پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بکشد.
* کشمش‌ها را شسته و در کمی روغن تفت دهید تا پف کنند.
* عدس پلوی دم کشیده را در دیس‌های بزرگ بکشید و با پیاز داغ و کشمش تفت داده شده تزیین کنید.

در ادامه برای مواد لازم و طرز تهیه عدس پلو نذری با گوشت نیز اطلاعات راجع داده‌ایم:

* برنج: ۱۰ کیلوگرم
* عدس: ۵ کیلوگرم
* گوشت چرخ کرده: ۱۰ کیلوگرم
* پیاز: ۵ کیلوگرم
* کشمش: ۳ کیلوگرم
* روغن: ۳ لیتر
* زعفران: به مقدار لازم
* نمک و فلفل: به مقدار لازم
* دارچین: ۲۵ گرم
* آب: به مقدار لازم

طرز تهیه عدس پلو نذری با گوشت را در ادامه مشاهده می‌کنید:

* برنج را چند ساعت قبل از پخت درون آب و نمک بریزید تا خیس بخورد.
* عدس‌ها را شسته و در قابلمه‌ای با آب و کمی نمک به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند، ولی له نشوند.
* پیازها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
* گوشت چرخ کرده را با کمی روغن، نیمی از پیاز داغ، نمک، فلفل و دارچین تفت دهید تا کاملاً بپزد و عطر دارچین به خورد گوشت برود.
* در یک قابلمه بزرگ، به آرامی به صورت لایه‌لایه برنج آبکش شده، عدس پخته شده، بقیه پیاز داغ، زعفران، دارچین، نمک و فلفل را بریزید.
* قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و روی آن دم‌کنی بگذارید.
* بعد از بخار کردن برنج، حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدس پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بکشد.
* کشمش‌ها را شسته و در کمی روغن تفت دهید تا پف کنند.
* عدس پلوی دم کشیده را در دیس‌های بزرگ بکشید و با پیاز داغ، گوشت پخته‌شده و کشمش تفت داده شده تزیین کنید.

از نکاتی که باید برای تهیه عدس پلو نذری رعایت کنید عبارت‌اند از:

* از برنج با کیفیت بالا و ترجیحا ایرانی استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
* عدس‌ها را پاک کنید و باید تمیز و بدون سنگ و شن باشند.
* بهتر است از گوشت چرخ کرده تازه و بدون چربی اضافه استفاده کنید.
* برنج را حداقل ۲ تا ۳ ساعت قبل از پخت خیس کنید.
* عدس‌ها را نیز قبل از پخت به مدت ۱ ساعت در آب خیس کنید تا سریع‌تر و یکنواخت‌تر پخته شوند.
* از قابلمه‌های بزرگ و مناسب برای پخت نذری استفاده کنید تا برنج و عدس به صورت یکنواخت دم بکشند.
* هتما از دم‌کنی مناسب استفاده کنید تا بخار به خوبی در داخل قابلمه بماند.
* کشمش‌ها را با حرارت ملایم تفت دهید تا نسوزند.
* حرارت قابلمه در ابتدا باید زیاد باشد تا برنج بخار کند، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به آرامی دم بکشد.
* استفاده از زعفران دم کرده برای رنگ و طعم بهتر برنج توصیه می‌شود.
* می‌توانید از گردوی خردشده و تفت داده برای تزئین عدس پلو استفاده کنید.
* به زمان‌بندی پخت و آماده‌سازی مواد دقت کنید تا همه مراحل به موقع انجام شود و غذا تازه و گرم به دست مهمانان برسد.
* تمامی مراحل تهیه غذا را با رعایت کامل اصول بهداشتی انجام دهید.
* از دستکش و لباس مناسب آشپزی استفاده کنید و محیط کار را تمیز نگه دارید.
* مقدار نمک و فلفل را بر اساس ذائقه و تعداد نفرات تنظیم کنید.
* اضافه کردن دارچین به گوشت چرخ کرده باعث ایجاد عطر و طعمی ویژه در غذا می‌شود.

با رعایت این نکات، می‌توانید یک غذای نذری و عدس پلویی خوشمزه برای پذیرایی از مهمانان و عزاداران تهیه کنید.

توسط mohtavaclick.ir