**دانشمندان شریف راهی برای ترمیم غضروف مفصلی پیدا کردند**

دانشمندان دانشگاه صنعتی شریف با بهبود روش انتقال سلول‌های بنیادی، موفق به ترمیم پایدار غضروف و ایجاد بافت جدید با کارایی مناسب در طولانی‌مدت شده‌اند. این досягнення می‌تواند جلوی تخریب پیش‌رونده غضروف را بگیرد و ترمیم پایدار بافت حاصل شود.

پیشرفت جدید، حاصل رساله دکتری پریسا ترابی رهور است که تحت هدایت محمدجعفر عبد خدایی به پایان رسانده است. ترابی رهور، دانش‌آموخته مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی شریف، در این مورد گفت: بافت غضروف به‌Reason خوبی برای ترمیم خود به خود دارد. عدم تکثیر و مهاجرت سلول‌های کندروسیت می‌تواند导致 مرگ غضروف مفصلی، ضایعات بیش از حد سلول‌های کندروسیت و نهایتا از بین رفتن کامل غضروف و از بین رفتن مفصل است که می‌تواند در بزرگسالان تا پیشرفته‌تر تشکیل شوند.

وی همچنین اظهار داشت که در حال حاضر بسیاری از افراد بالای 65 سال به این بیماری دچار می شوند. علائم این بیماری که به شکل محدودیت های حرکتی، ورم و درد زانو در کلینیک و رویکردهای درمانی متداول به تعداد کمی از افراد بالای 65 سال دچار می‌شود، شامل دفع مفصل و جایگزینی بافت است.

ترابی رهور با اشاره به قابلیت‌های محدود برای ترمیم بافت غضروف، اظهار داشت که ترمیم پایدار غضروف و ایجاد بافت جدید با کارایی مناسب در طولانی‌مدت، چالشی برای طب ارتوپدی است. وی افزود که ارائه راهکاری مؤثر برای ترمیم غضروف ضروری است تا با ترمیم بافت در مراحل اولیه، جلوی تخریب پیش‌رونده غضروف گرفته شود و ترمیم پایدار بافت حاصل شود.

ساخت میکروژل‌های زیست‌تخریب‌پذیر و زیست‌سازگار، که محیط سه‌بعدی شبیه به بدن را برای سلول فراهم کند، به‌طور مؤثر سلول‌های بنیادی خود بیمار را در محل ضایعه جاگذاری می‌کند. این میکروژل‌ها به‌طور کم‌تر تهاجمی و بدون نیاز به عمل جراحی، سلول‌های بنیادی را در محل ضایعه جاگذاری می‌کند و به ترمیم بافت منجر می‌شود.

پیشرفت های جدید در این زمینه، روندهای علمی با تأکید بر کاربرد سلول‌های بنیادی در ترمیم غضروف را نشان می‌دهد. این پیشرفت، کارشناسی کوششی در علم ارتوپدی و طب ترمیمی غضروف است که می‌تواند در جلوگیری از تخریب غضروف مفصلی کمک کند. از این رو ترمیم پایدار غضروف و ایجاد بافت جدید با کارایی مناسب در طولانی‌مدت، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که پیشرفت‌های علمی را در این زمینه ترویج می‌کند.

**انقلاب جهشی در علم ارتوپدی**

پیشرفت‌های جدید در علم ارتوپدی، در واقع، پیرو توجه به سلول‌های بنیادی است که در ترمیم غضروف مفصلی، از بین رفتن غضروف و تخریب پیش‌رونده آن، در بزرگسالان و ایجاد جایگزینی برای مفصل در مراحل پیشرفته آرتروز، کمک شایانی به علم ارتوپدی و طب ترمیمی غضروف می‌کند. چه باید کرد؟

تحقیق و پژوهش علمی در این حوزه، آغاز به فعلیت قوانین ممکن است مسیر مناسبی برای جلوگیری از تخریب غضروف مفصلی و در حال حاضر، مزایای ترمیم پایدار غضروف و ایجاد بافت جدید با کارایی مناسب در طولانی‌مدت را به رایگان به دست خواهد آورد.

**وضعیت کنونی علم ارتوپدی**

بیانیه ای در مورد پیشرفت های علم ارتوپدی و قوانین علمی بیشتر در این حوزه وجود ندارد.

توسط mohtavaclick.ir