مستند «تفسیر و تفنگ» روایتی نو از سرشت و سرنوشت گروه فرقان را به تصویر میکشد
مستند «تفسیر و تفنگ» روایتی نو از سرشت و سرنوشت گروه فرقان را به تصویر میکشد و برای نخستینبار در هجدهمین جشنواره سینما حقیقت به نمایش گذاشته شد. این مستند، محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که در استودیو بیست و دو تهیه و تولید شده است. این فیلم، روایتی بدون سانسور از گروه فرقان است که یک گروه تندرو با برداشتهای انحرافی از قرآن بود که پس از انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت و به ترور چهرههای مذهبی و انقلابی مانند شهید مطهری پرداخت و علیه جریان اصلی انقلاب اقدام کرد.
گروه فرقان پس از شناسایی اعضای اصلی آن توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۹ از بین رفت. این گروه در زمان حیات خود، نقشی عمده در انقلاب اسلامی ایران داشت. پس از محو شدن از صحنه سیاسی، فضای ذهنی حاکم بر ایران در دهههای پسین به نوعی با این گروه ارتباط تنگاتنگی داشت. مستند «تفسیر و تفنگ» میتواند بازنمایی این دوران برتاریکان میان سالان ایرانی باشد.
همزمان با فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، برنامه تلویزیونی «کوی محبت» شنبه و یکشنبه ۱۴ و ۱۵ تیرماه از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ از شبکه دو سیما پخش خواهد شد. این ویژه برنامه، تلاش دارد تا در قاب تلویزیون، جلوههای عشق و ارادت مردم ایران به ساحت سیدالشهدا (ع) را به تصویر بکشد. مداحیها، عزاداریها و مراسم پرشور حسینی از اقصینقاط کشور پخش میشود و فرصتی فراهم میآید تا دلهای دلداده، در این روزهای خاص، به کاروان کربلا بپیوندند.
اعزام این برنامه پس از روایتی «تفسیر و تفنگ» به نوعی برتری سیاسی جمهوری اسلامی را بر نمایش جهانی به نمایش می گذارد. جالب توجه اینکه پس از بازنویسی کلمه مجموع این مقاله می توانست بگوید:
چنانچه سؤالهای زیر را پاسخ دهید این مقاله میتواند به یک تحلیل و ارایه دارای بینش خاص و ارزش افزوده شود:
ازجمله آیا وجود یک گروه فرقان تهدیدی برای جمهوری اسلامی در آن زمان محسوب میشد؟
سرانجام این گروه چه شد؟
منظور از استناد به دوران پسینِ با این گروه ارتباط تنگاتنگی داشتن چیست؟
چگونه میتوان گفت اینگونه برنامه ها مراکز فرهنگی و رسانهای جمهوری اسلامی را قادر به پس از نوکریساری رسانهای سطحی اما متفاوت با نوع تولیدات پیشین میکند؟