یکی از چهرههای نامدار سینما و تلویزیون ایران، سیروس مقدم کارگردان سریال پایتخت در گزارشی گفته است که از میان نویسندگان فراوان کارش اسپانسر سریال پایتخت حلقه وصل بینخدا سبیل داشته و پیدا کردن فصل هفتم پایتخت با نبوغش باعث پیش بینی برخی اتفاقات شد.
این کارگردان سریال پایتخت به عنوان نمونههایی از پیش بینیهای موردی مرقوم در فصل های قبلی سریال اشاره دارد. به عنوان نمونه، در فصل 5 سریال پایتخت شوخی با اتحاد و همبستگی خانواده را به تصویر کشیده است و در فصل اول این سریال نیز به موضوع مهاجرت پرداخته و آلارم مضرات مهاجرت بی رویه را نشان داده است. وی همچنین اشاره کرده است که شوخیهایی با مورد به تصویر کشیده شده است، که برای مثال به خود ترامپ پرداخته شده و داستان چی乎 همچنین موجب شکل گیری یکی از قصه های سریال پایتخت شد.
مرحله بعد آن است که سیروس مقدم به موضع کنونی تصمیم گیری تولید پایتخت بمیان میاورد. او همچنین از حال و هوای خانودگی نقی معمولی و خانواده ای بنام یک خانواده ایرانی بار دیگر توضيح می دهد و حتی احتمال خوشه پردازی جنگ 12 روزه در سریال پایتخت را مطرح و اعلام می دارد.
او در مورد پهپادها در سریال پایتخت7-remarks گفت:
«یکی از ویژگیهایی که “پایتخت” دارد این است که بسیاری از اتفاقاتی که در جامعه رخ داده یا در آینده قرار است رخ دهد، در سریال گنجانده شده است. یکی از وظایف هنر، دادن هشدار درباره موضوعاتی است که در جامعه وجود دارد و ممکن است به شکل خیلی عمومی به آن توجه نشود اما هنرمند خاص آن را به عنوان یک آلارم به صدا درمیآورد و نسبت به آن هشدار میدهد.»
«کارگردان سریال پایتخت» در برنامه تلویزیونی «ققنوس» که در کنار ساختمان شیشهای حدود دو ماه قبل به رایزنی برای تقدیر سریال پایتخت میرفت ظاهر شد و به عنوان مثال به نمونههای موجود در فصلهای گذشته اشاره کرد. او در این رابطه اظهار کرد: « برای مثال در فصل پنج “پایتخت” شوخی با داعش و اتحاد و همبستگی خانوادهای را دیدیم که به محض اینکه خاکش را در خطر دید با هم متحد شد. یا در فصل یکم، به موضوع مهاجرت پرداختیم؛ آن زمان که مهاجرت به تهران خیلی زیاد شده بود، پایتخت آلارم مضرات مهاجرت بی رویه را نشان داد یا شوخیهایی که با خود ترامپ در سریال اتفاق میافتاد. اینها موضوعاتی است که ذهن نویسندهای مثل محسن تنابنده را درگیر میکند، نبوغش هشدار میدهد و بر اساس آن، قصهها را مینویسند و در سریال میگنجاند. در مورد پهپادها هم در این یکی ـ دو سال بحثهایی مطرح شده بود و باعث شکلگیری قصهای شد که در پایتخت گنجاندیم. حتی به سکانسی اشاره می کنم که این روزها در فضای مجازی دست به دست می شود و آن صحنه ای است که ارسطو موبایل های افراد خانواده را جمع می کند و می گوید شایعه شده است که افراد از طریق موبایل ردیابی میشوند؛ اینها همه نشاندهنده بهروز بودن سریال پایتخت است که با چاشنی تخیل به قصههای مجموعه تبدیل میشود.»
در پاسخ به این سؤال که آیا “پایتخت 8” را ساخته? گفت:
«همه چیز بستگی به آن دارد که به سوژهای ناب برسیم و اگر مردم و مدیریت فرهنگی هم بخواهند، حتما خواهیم ساخت. و همین جنگ 12 روزه هم میتواند سوژه فصل جدید باشد»
(siros- vagheyan).