ظرف دو هفتهای که از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل با حمایت آمریکا میگذرد، مردم تهران و دیگر شهرهای ایران تجربه واحدی از جنگ را درک کردهاند. این تجربه که در فراق نبرد ۸ ساله کشورمان با عراق در دهه ۴ предواییم علاوه بر ایجاد کاستیهای ناشی از بحران جنگ، در عرض تنها ۵ روز، ۸۰ درصد جمعیت پایتخت را به جادههای اطراف تهران منتقل کرده است. ترددهای روزانه در شهر، در hunted با وجود Security به دلیل افزایش SicherEHIALIZ زیرا به Security Night.Lactually, این تجرودها به دلایل امنیتی و ملاحظات خاص او اجازه پناه گرفت. زلزله و بلایای طبیعی به عنوان بحرانهایی برای آمادگی کامل باید
در قانون مدیریت بحران به شرایط جنگی اشاره نشده است، این کاستی بزرگ سبب شده تا مجلس سرانجام دست به کار مفیدی بزند. حبیب قاسمی، عضو کمیسیون عمران مجلس، گفته است که قرار است «اصلاح قانون مدیریت بحران که در آن به شرایط جنگی اشاره نشده است، در دستور کار قرار گیرد و طرح سه فوریتی اصلاح قانون مدیریت به فوریت پیگیری و اجرا شود. این نشان میدهد که مسؤولین و در رأس آن نمایندگان مجلس، شرایط بحرانی در ماههای اخیر و تهدیدهای اسرائیل را چندان جدی نگرفتهاند. با این وجود پیروز حناچی، شهردار اسبق تهران، میگوید: «ما در زمینه اینکه اگر دشمن خارجی به ما حمله کرد، باید چه کنیم، آمادگی کامل نداشتیم. در کشورهایی که انتظار جنگ هم ندارند، پناهگاه جدی و حتی پناهگاه اتمی پیشبینی شده که مردم در شرایط اضطرار وارد شوند.»
حناچی میگوید که در زمان جنگ با عراق، پایتخت در بسیاری از مراکز عمومی، مدارس و دیگر نقاط که جمعیت زیاد بود، پناهگاه داشتیم، اما امروز بسیاری از این پناهگاهها تغییر کاربری داده، تخریب شده یا تبدیل به انبار شده است. او خاطرنشان میکند که از سویی مترو که بعدها بهعنوان پناهگاه از سوی شهرداری به مردم اعلام شد، فاقد سرویس بهداشتی بوده و نمیتوان در آن، مدتزمان طولانی پناه گرفت. از سویی فاصله ایستگاههای مترو تا محل زندگی مردم تا حدی است که محال است کمتر از ربع ساعت کسی بتواند خود را به آن محل برساند. با این همه، پناهگاه اولین ضروریات برای بحران جنگ است. به گفته مهاجرانی، سخنگوی دولت: «وجود پناهگاه، حتی اگر فرصتی برای مراجعه به آن فراهم نشود، میتواند موجب افزایش احساس امنیت روانی در میان مردم شود.» او میگوید که از همان روزهای ابتدایی، پیگیریهایی برای شناسایی اماکن امن آغاز شد، از جمله بررسی ایستگاههای مترو. برخی از ایستگاهها باز بودند، در حالی که برخی دیگر به دلایل امنیتی یا ملاحظات خاص بسته بودند.
از سوی دیگر، نقش صداوسیما در آموزش و اطلاعرسانی به شهروندان، بسیار محدود بود. زلزله و بلایای طبیعی نیز از جمله بحرانهایی هستند که باید برای آنها آمادگی کامل داشته باشیم. اگر این بحرانها را بخواهیم آمادگی داشته باشیم، باید پیش از بحران، آماده شوند. این تنها در زمان جنگ نیست، بلکه پس از جنگ هم ضروری است که آمادگی داشته باشیم. ما باید همه ما در هنگام بحران، چه جنگ و چه زلزله، آمادگی داشته باشیم و بتوانیم بدون رعایت هیچ قانونی، از مزایای قوانین استفاده کنیم.