**حالیت خلاقیت در دنیای مدرن**
در جهان مدرن امروز، ارتباط ما با فناوری به طوری phức tạp شده است که مسائل زیادی در آن دخیل است. به عنوان مثال، آیا جستجو در گوگل واقعاً ما را به خلاقیت نزدیک میکند یا برعکس، آن را کاهنده است؟ این سوال به ما نشان میدهد که جامعه و فناوری چگونه با همتعامل دارند و ما باید چگونه با این جامعه طرز استخلاص چنین پاسخهایی را پیدا کنیم.
این موضوع را با یک مثال شروع کنیم. در پژوهشی که در دانشگاه کارنگی ملون انجام شده است، ۲۴۴ دانشجو از ۱۸ تا ۲۲ سال که بهطور تصادفی در دو گروه با یا بدون دسترسی به گوگل قرار گرفتند، به متفکرند افتادند. از آنها خواسته شد تا در سه دقیقه، استفادههای خلاقانه برای یک سپر یا یک چتر مطرح کنند. در مدتی که برای به کشوردگی ایدهها اختصاص دادند، ۱۵۰ سکینه ایده از سوی آنها فرستاده شد. برعکس، بعضی از شرکتکنندگان به سادگی فقط ایدههای ایجاد شده را به همان شكل که راحتشرمند به گوگل اضافه میکردند.
بحث آبان خلاقیت را در حالت فردی و حالت گروهی میتوانند بررسی کنند. نشان داده شده است که برای موضوعاتی که اطلاعات زیادی در آن موجود است، مانند یک چتر، کسی که گوگل استفاده میکند ایدههای بهتر ارائه میدهد. اما وقتی موضوع آبان ساده است، مثل یک سپر، ایدههای در این دو حالت قابل مشاهده نیستند.
در مواردی که ناظر بر گروهها هستند، گروههایی که برای ایدهپردازی از گوگل استفاده نمیکنند، ایدههای مفیدانه و عمیقتری تولید میکنند. در مقابل، گروههایی که برای ایدهپردازی از گوگل استفاده میکنند ایدههای واحدیتری تولید میکنند. از طرف دیگر، دهندههای موجود در بین پژوهشی نشان دادند که استفاده از گوگل، سرایت به ایدههای متداول و تکراری به دیدگان متفکران است. چرا که این میتواند در قالب آن پاسخهایی هستند که دوباره از گوگل بر میگردند. که بهمین علت، به ایدههای بهتر دست پیدا نمیکنند. این چشماندازها نشان میدهد که میتوانیم در دستیابی به بهترین راه حلهایی که نیاز داریم، منحصر به فرد بودن بشر را حفظ کنیم و توجه ما به آن را بیشتر کنیم.
در پایان، میتوانیم از روی این پژوهشها به چند نتیجه مهم برسیم:
1. **متفکران چگونه استفاده از فناوری را سامان میدهند**
2. **وظایف عوامل زمینهای بر خلاقیت افراد و گروهها چه میتواند باشد؟**
3. **برخی از راه حلهای ممکن برای ارتقا خلاقیت چیست؟**