
مدیرعامل شرکت انتشارات علمی و فرهنگی با اشاره به آسیب به ساختمان مرکزی این انتشارات در جنگ ۱۲ روزه، گفت: تولید در حوزه فرهنگ هیچگاه نباید متوقف شود و همیشه باید مردم از تولیدات فرهنگی استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری سینا، سیدجمال هادیان درباره آسیب وارده به ساختمان مرکزی انتشارات علمی و فرهنگی توضیح داد: روز اول ساختمان مجاور ما هدف بود و برخوردی صورت گرفت، در اثر موج انفجار همچنین در اثر فروریزش شیشهها و قطعات فلزی از برج مجاور ساختمان مرکزی انتشارات علمی و فرهنگی آسیب دید، درها، قفلها، سیستم تاسیسات و آسانسور آسیب دید حتی خودروهایی که در محوطه پارک بودند، دچار خسارت شدند.
مدیرعامل شرکت انتشارات علمی و فرهنگی با تاکید بر ضرورت توجه به اینکه ناشرانِ کشور، بنگاههای اقتصادی به سبک بنگاههای بازار نیستند، ادامه داد: اکثر درآمد موسسههای نشر، از تولید انتشار محتوا و کتاب و به شکل اعتباری است و اگر آسیبهایی ناگهانی به ساختمان و تاسیسهای آنها وارد شود جبران آن دشوار است. ما هم مانند بسیاری دیگر از مردم و موسسات از حملات وحشیانه اسرائیل مصون نماندیم و آسیب به ساختمان مرکزی وارد شد.
به گفته او احداثِ ساختمان مرکزی انتشارات علمی و فرهنگی در سال ۱۳۳۲ شروع و در سال ۱۳۳۳ تمام شد. این ساختمان هفت طبقه دارد و ویژه تولید محتوا، نشر و تولیدهای استودیویی و تصویری است.

تولید در حوزه فرهنگ هیچگاه نباید متوقف شود
هادیان با اشاره به اینکه ساختمان مرکزی انتشارات علمی و فرهنگی به مدت دو هفته قابل استفاده نبود، گفت: از آنجا که تولید در حوزه فرهنگ هیچگاه نباید متوقف شود و همیشه باید مردم از تولیدات فرهنگی استفاده کنند، بعد از جنگ ۱۲ روزه، با حداقل نیروهای کاری وارد ساختمان شدیم، ایمن سازیهایی انجام گرفته است؛ هرچند هنوز تاسیسات، آسانسور و خدمات اولیه راهاندازی نشده است. مشغول فعالیت هستیم با این امید که بتوانیم خسارتها را جبران کنیم و به تولید اصلی بازگردیم.
مدیرعامل شرکت انتشارات علمی و فرهنگی این نشر را بخشی از میراث فرهنگی ایران خواند و ادامه داد: هیچ زمانی موسسات تاثیرگذاری مانند انتشارات علمی و فرهنگی را نباید دست کم بگیریم، اینها مانند تخت جمشید و دماوند هستند نمیتوان آنها را منحل و ادغام کرد. این موسسهها موجب بسط دانش در ایران و هویتسازی شدند و اگر امروز همه حول یک محور گرد آمدیم و دشمن جایی متوقف شد، حاصل دانش و فرهنگی است که است که موسسات در طول زمان ساختند، بنابراین نباید این موسسات را فراموش کنیم.
او با بیان اینکه خسارات به مسئولان و مراجع اعلام شده است، افزود: اولویت کمکهای دولتی برای بازسازی ساختمانهای مسکونی است و هنوز نوبت موسساتی که مانند علمی و فرهنگی آسیب دیدند، نرسیده است. امیدواریم در مراحل بعد دولت بتواند به کمک موسسات آسیب دیده بیاید تا هرچه زودتر وارد خط تولید کامل شویم.

هادیان با اشاره به اینکه همه مردم در طول جنگ ۱۲ روزه گرد هم جمع شدند، ادامه داد: چیزی کهن در جریان جنگ ۱۲ روزه بسیار مورد توجه قرار گرفت که منتقدان و مخالفان همه در یک جبهه قرار گرفتند. زمانی که صحبت از تجاور و تعدی به مرزهای جغرافیایی، فرهنگی و هویتی ایران بشود، ما همه در یک جبهه هستیم، این نکته بیش از این نشان میدهد زمانی که پای ارزشها، فرهنگ، سنت و پیشینه ایران در میان باشد هیچ یک از ایرانیان یک قدم عقب نمیگذارد و اینجا است که نقش موسسات فرهنگی در قوام و دوام فرهنگی مشخص میشود.
مدیرعامل شرکت انتشارات علمی و فرهنگی ادامه داد: همیشه درباره مسائل معیشتی صحبت کردیم اما مردم در عین مسائل و مشکلاتی که در موضوعهای معیشتی اقتصادی و امنیتی داشتند، وقتی پای فرهنگ و هویت ملی شد همه گرد هم جمع شدند.
او افزود: وظیفه ما است با اینکه انتشارات علمی و فرهنگی خسارت دیده است، دوباره آن را راهاندازی کنیم. راه باز و آینده روشنی برای ایران نمایان است. همانقدر که اقتصاد و مسائل اجتماعی مهم است مسائل فرهنگی هم مهم است.
source