علیرضا بزرگمهری، عضو هیئت مدیره انجمن علمی تحول دیجیتال ایران می گوید داستان فیلترینگ بزرگترین دشمن امنیت کشور است. فارغ از پولشویی که در خرید و فروش آنها اتفاق میافتد، این کار یک کار بی فایده است که فقط از ذهن یک مدیر داخلی بیرون میآید.
این کارشناس فناوری اطلاعات به «انتخاب»گفت: یکی از مهمترین اتفاقاتی که در این مدت افتاد، میزان دسترسی فوقالعاده حملات سایبری به داخل کشور بود. همه معتقد بودند بحث فیلترینگ و وی.پی.انهای رایگان یکی از دلایل اصلی آن است. روزی که نظام صنفی، هیئت مدیره انتخاب میکرد من گفتم که وجود مدیران دولتی در یک تشکل صنفی، طبیعتا چنین نتایج خوبی ندارد. دوستان توجه نکردند که شرکتها به مشتریان وابسته هستند. وقتی به شهروندان خدمات نمیدهید، ضمن اینکه شهروند سراغ وی.پی.ان میرود، سرویسی نیز ارائه میکنید که قابل استفاده نیست.
او افزود: داستان فیلترینگ بزرگترین دشمن امنیت کشور است. فارغ از پولشویی که در خرید و فروش آنها اتفاق میافتد، این کار یک کار بی فایده است که فقط از ذهن یک مدیر داخلی بیرون میآید. این افراد در نظام صنفی رایانهای این حرف را میزنند و کسی نمیگوید این حرفها چقدر از عدالت دور است.
وی درباره تقابل دولت با طرح قطع اینترنت بیان کرد: خوشبختانه چون این طرح تضاد جدی با وعدههای انتخاباتی پزشکیان و وزیر ارتباطات دارد، حرف بی پایه قطع اینترنت احتمالا مورد توجه بخشهایی از دولت قرار نخواهد گرفت. بخشهایی از حاکمیت از این طرح خوشحال میشوند که نتیجه تصمیماتشان، وفاق و همدلی نیست.
وی تصریح کرد: طرح به این ترتیب است که اگر مراجع تصمیم گیرنده که ترکیب درستی هم ندارند، تصمیم به قطع اینترنت گرفتند، شرکتهایی که قبلا درخواست دادهاند، به اینترنت وصل میشوند. ما حتی یک جستجوگر درست هم نداریم. این طرحهای بی نتیجه ناشی از عدم درک مطالبات صنفی است.
بزرگمهری درباره سیمکارتهای سفید گفت: قبلا هم افراد به این سیمکارتها دسترسی داشتند. من همیشه مخالفاین ایده بودم. باز همان مشکلات قبلی اینجا هم وجود دارد و با مفهوم عدالت و حقوق شهروندی تضاد دارد. سیمکارت سفید مصداق بارز اینترنت طبقاتی است. این راه در این سالها نشان داد که هیچ نتیجهای ندارد. من گفته بودم اگر فیلترینگ را بردارید، آنگاه کسی سراغ استارلینک رفت، مشخص میشود چه کاره است. فیلترینگ و اینترنت طبقاتی یک عامل ضد امنیت ملی هستند.
source