سیدرضا صالحیامیری با ارائه تحلیلی دقیق از چشمانداز هفتم توسعه و جایگاه راهبردی گردشگری در تحقق رشد پایدار ملی، افزود : بر اساس اسناد بالادستی، کشور نیازمند راهاندازی سالانه ۱۰۰ هتل جدید و افزایش ۱۰۰ هزار تخت اقامتی است؛ هدفی که تنها با نقشآفرینی فعالانه استانها، بهویژه استانهایی با مزیتهای بکر و چندوجهی همچون گلستان، محقق خواهد شد.
وزیر میراثفرهنگی، گلستان را یکی از استانهای مستعد و مغفولمانده در عرصه زیرساختهای گردشگری برشمرد و گفت : این استان باید فراتر از میانگین کشوری در حوزه توسعه زیرساختها ایفای نقش کند و با بهرهگیری از منابع و اختیارات جدید، به الگویی در منطقه شمال کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به رویکرد جدید دولت در کاهش تمرکزگرایی و تفویض اختیار به سطوح استانی افزود : ۲۵ اختیار کلیدی از سطح وزارتخانه به استانها واگذار شده است. این واگذاری که شامل تمام امور غیرحاکمیتی است، موجب تسهیل در فرآیند صدور مجوز، حمایت هدفمند از سرمایهگذاران و تسریع در اجرای پروژهها خواهد شد.
صالحیامیری با اشاره به شکاف آماری بین ایران و کشورهای همسایه در جذب گردشگر خارجی، تأکید کرد: در سال گذشته، هفت میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی از مسیر رسمی وارد کشور شدند؛ درحالیکه ترکیه در همین سال ۶۲ میلیون گردشگر جذب کرده است. این آمار، زنگ هشدار جدی برای بازنگری عمیق در سیاستها، تصویرسازی بینالمللی، دیپلماسی گردشگری و بهویژه سرمایهگذاری زیرساختی است.
وی با تشریح بستههای حمایتی دولت در حوزه گردشگری، گفت: ۴ هزار میلیارد از محل صندوق توسعه ملی و ۲۰ هزار میلیارد از منابع بانکی برای حمایت از سرمایهگذاران گردشگری اختصاص یافته است. همچنین در حال پیگیری مصوبهای برای پرداخت یارانه سود تسهیلات هستیم تا نرخ سود مؤثر برای سرمایهگذاران کاهش یابد.
وزیر میراث فرهنگی همچنین از پیشبینی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از محل منابع اشتغال خبر داد و افزود : وزارت میراثفرهنگی در حال مذاکره برای تخصیص سهم قابل توجهی از این منابع به پروژههای گردشگری اشتغالزا در استانهاست.
صالحی امیری با اشاره به تجربیات موفق برخی کلانشهرها در معافیت یا کاهش عوارض سرمایهگذاری، گفت در پنج کلانشهر، عوارض سرمایهگذاری یا حذف شده یا با تخفیف گسترده همراه است. گلستان نیز باید با الگوبرداری هوشمندانه، فضای رقابتی برای جذب سرمایهگذار خلق کند.
وی با تأکید مجدد بر ضرورت تعامل و گفتوگوی مستمر میان دولت و بخش خصوصی، افزود: اکنون فرصتی بیبدیل برای جهش گردشگری گلستان فراهم است؛ اگر مسئولان استانی، با همت مضاعف، از ظرفیتهای قانونی و منابع حمایتی حداکثری بهرهبرداری کنند، میتوان شاهد تغییر مرحله گردشگری گلستان از یک ظرفیت بالقوه به یک پیشران توسعه پایدار بود.
همچنین امروز وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دومین روز از سفر خود به استان گلستان با همراهی جمعی از مسئولان استانی و محلی ، از دیوار تاریخی تمیشه، کوره آجرپزی و محوطه باستانی شهر تمیشه در شهرستان کردکوی بازدید کرد.
در جریان بازدید صالحی امیری از دیوار تاریخی تمیشه و محوطه باستانی شهر کهن تمیشه در شهرستان کردکوی، بر احیای جامع این مجموعه ارزشمند، مستندسازی نقش آن در ساختار دفاعی تمدن ایرانزمین و تبدیل آن به سایتموزهای ملی با رویکرد گردشگری تأکید شد.
شهر تاریخی تمیشه که در نزدیکی روستای سرکلاته خرابشهر واقع شده، یکی از کهنترین شهرهای خطه تاریخی تبرستان بهشمار میرود. بقایای این شهر شامل دیوار دفاعی، قلعه، محوطههای معماری و آثار صنعتی از جمله کوره آجرپزی است.
دیوار تمیشه که متعلق به دوره ساسانیان است، در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۰ با شماره ۴۷۵۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و با طولی بالغ بر ۱۳ کیلومتر، از دامنههای شمالی البرز شرقی آغاز میشود و یکی از شاخصترین نمونههای معماری نظامی ایران باستان به شمار میآید.
وزیر میراثفرهنگی در این بازدید با تأکید بر اهمیت تاریخی و تمدنی این سازه منحصربهفرد، برنامهریزی برای احیا، حفاظت و مستندسازی نقش راهبردی دیوار تمیشه در معماری دفاعی ایران باستان را خواستار شد.
source