مزار مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی از آثار شاخص و مهم تاریخی شهرستان تایباد است که درسال ۱۳۱۵ بشماره ۳۰۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

طرح ساماندهی در مجموعه تاریخی مزار مولانا ابوبکر تایبادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی  از مزار مولانا ابوبکر تایبادی بازدید کرد .  

جواد واحدی در این بازدید از همکاری و تعامل نماینده مردم در مجلس، فرماندار، شورای اسلامی شهر و شهرداری تایباد قدردانی کرد و گفت: این اثر تاریخی به عنوان یکی از نماد‌های هویتی و فرهنگی شهرستان تایباد موجب همبستگی و انسجام بین مردم شده و مسئولان محلی با عشق و ارادت به این عارف فرهیخته در ساماندهی این مجموعه مشارکت داشته‌اند.

نماینده مردم شهرستان‌های تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در بازدید از مزار مولانا ابوبکر تایبادی درباره اجرای طرح ساماندهی در این مجموعه تاریخی گفت: اجرای طرح ساماندهی می‌تواند موجب خدمت‌رسانی بهتر به زائران و مسافران و رضایت‌مندی مردم شود.

عثمان سالاری همچنین درخواست شورای اسلامی شهر و شهرداری تایباد مبنی بر اجرای بازارچه محلی مقابل ورودی مزار را مطرح کرد که مقرر شد طرح مورد نظر با رعایت ضوابط میراث فرهنگی به شورای فنی میراث فرهنگی استان ارائه و طی دو هفته بررسی و تصویب شود.

همچنین در این بازدید درخواست ساماندهی بخش‌هایی از محوطه مزار مولانا ابوابکر تایبادی مطرح که توسط علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت و احسان زهره‌وندی معاون میراث فرهنگی اداره کل مورد بازدید و بررسی قرار گرفت.

مزار مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی از آثار شاخص و مهم تاریخی شهرستان تایباد است که درسال ۱۳۱۵ بشماره ۳۰۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این بنا در جنوب غربی شهر تایباد قرار دارد. کار ساختمان آن در سال ۸۴۸ ه‍. ق، هم‌زمان با سلطنت شاهرخ پسر تیمور به پایان رسیده‌است.

معماری بنا به شیوه آذری و ساخت آن به دستور پیر احمد خوافی وزیر شاهرخ انجام شده، کتیبه ایوان اصلی که با خط ثلث بسیار زیبا با آجر تراشیده در زمینه کاشی فیروزه‌ای قرار دارد، در خراسان بی‌نظیر است. بر روی نمای بیرون مسجد با ایوان رفیع آن (به ارتفاع ۲۵ متر) کاشی کاری و آجرکاری‌های ظریف به چشم می‌خورد که با خطوط معرق و تزئینات گل و بوته اسلیمی و خطایی بر روی کاشی‌های معرق نقش بسته‌اند، جلوهٔ خاصی به این بنا داده‌اند.

معماری این بنا به عهدهٔ خانواده هنرمند شیرازی، قوام الدین و غیاث الدین بوده‌است.

تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

source

توسط mohtavaclick.ir