تصویری از J-35 چین نشان میدهد که این جنگدهی نسل پنجمی وارد مرحلهی تولید محدود شده است و امکان دارد اکنون به ناوگان نیروی دریایی چین پیوسته باشد. این تصویر که احتمالاً اولینبار در ویبو منتشر شده، ادامهای بر موج اخیر تصاویر باکیفیت از جدیدترین تجهیزات هوایی چین است.
در تصویر هوایی فاششده، دو فروند J-35 در پروازی هماهنگ در کنار یکدیگر قرار دارند. شمارهی سری ساخت روی بدنهها با برچسبهای ۰۰۱۱ و ۰۰۱۲، احتمال محدود بودن تولید این جنگندهها را افزایش میدهد.
نکتهی جالب، وجود نشان کوسه و نماد ملی چین روی دم جنگندههای J-35 است؛ نشانههایی که قبلاً در جنگندهی ناونشین J-15 دیده شده بود. خلبانان این جنگندهها از کلاههای ایمنی آبیرنگ استفاده میکنند؛ همان تجهیزاتی که در تصاویر رسمی از ناو هواپیمابر لیائونینگ نیز دیده شده بود و به واحدهای عملیاتی نیروی دریایی چین تعلق دارد.
تاکنون تصاویر متعددی از نمونههای اولیهی J-35 درحال پرواز منتشر شده، اما بیشتر آنها مربوط به نسخههای آزمایشی است. اکنون بهنظر میرسد نسخههایی نزدیک به استاندارد نهایی درحال ورود به ناوگان جنگندههای چین هستند. J-35 در واقع نسخهی دریایی جنگندهی FC-31 محسوب میشود که اولین پرواز خود را در سال ۲۰۲۱ انجام داد.
در رابطه با موتور مورد استفاده در J-35 ابهاماتی وجود دارد. برخی گزارشها نشان میدهند نسخهی زمینی J-35A به موتور WS-19 با نازلهای تیره مجهز شده، درحالی که نسخهی دریایی احتمالاً از موتور WS-21 بهره میبرد که نمونهای ارتقایافته از WS-13 است. بهنظر میرسد شنیانگ همچنان در حال توسعه و ارتقاء موتورهای این جنگنده برای نسخههای مختلف است.
بهنوشتهی رسانهی وار زون، هر دو جنگندهی J-35 به لنز راداری Luneburg مجهز شدهاند. این قطعه معمولاً هنگام پرواز در فضای غیرنظامی یا برای پنهانسازی امضای راداری جنگندههای رادارگریز استفاده میشود. جالب اینکه نوع لنز در نسخهی دریایی با مدل استفادهشده در نسخهی زمینی تفاوت دارد؛ ظاهراً مدل زمینی قابلیت باز و بسته شدن دارد، درحالی که نسخهی دریایی بهصورت پیچشونده نصب شده است.
مقالههای مرتبط:
طبق برخی گزارشها، جنگندهی J-35 پروازهای آزمایشی روی ناو Type 003 فوجیان را آغاز کرده و البته هنوز تصویری رسمی در این خصوص منتشر نشده است. گفته میشود این جنگنده در ماه سپتامبر (شهریور و مهر ۱۴۰۴)، طی مراسم بزرگداشت شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم، بهطور عمومی رونمایی خواهد شد.
با ورود J-35 و هواگرد KJ-600 به ناوگان، چین گام بلندی بهسوی تقویت توانمندیهای هوایی ناونشین خود برمیدارد.
source