اریک اشمیت مدیرعامل سابق گوگل باور دارد رسیدن به تمرکز عمیق در عصر دیجیتال تقریباً غیرممکن شده است. او که زمانی در راس شرکتی قرار داشت که نه‌تنها محبوب‌ترین موتور جست‌وجو را ساخت، بلکه سیستم‌عامل اندروید را نیز توسعه داد، حالا با نگاهی انتقادی به تأثیر فناوری بر ذهن انسان نگاه می‌کند.

اشمیت در پادکست Moonshots گفت: «با بسیاری از جوانان در زمینه‌ی تحقیقات کار کرده‌ام و یکی از سؤالاتم این بود که آن‌ها چطور در محیطی پر از حواس‌پرتی تمرکز می‌کنند؟» پاسخ او ساده و صریح بود: «آن‌ها گوشی‌شان را خاموش می‌کنند. با وسیله‌ای که دائم در حال ویبره زدن است نمی‌توان عمیق فکر کرد.»

به‌گفته‌ی اشمیت، صنعت فناوری سال‌ها تلاش کرده است تا توجه انسان‌ها را به سرمایه‌ای برای درآمدزایی تبدیل کند. از تبلیغات گرفته تا اپلیکیشن‌های اشتراکی و سرگرمی، همگی طوری طراحی شده‌اند که تک‌تک لحظات بیداری انسان را به دام بیندازند؛ رویکردی که با شیوه‌ی سنتی اندیشیدن و تمرکز سازگاری ندارد.

مقاله‌های مرتبط:

به‌نوشته‌ی بیزنس‌اینسایدر، بررسی‌های علمی نیز ادعای اشمیت را تأیید می‌کند. گلوریا مارک، پژوهشگر روان‌شناسی می‌گوید امروزه میانگین مدت‌زمان تمرکز افراد روی صفحه‌نمایش فقط ۴۷ ثانیه است، درحالی که این عدد در دو دهه‌ی گذشته ۲٫۵ دقیقه بوده است.

اشمیت به کنایه از اپ‌هایی که با هدف ایجاد آرامش طراحی شده‌اند، انتقاد کرد و گفت: «بهترین راه برای ریلکس کردن، خاموش کردن گوشی است، نه استفاده از اپلیکیشن دیجیتال.» بااین حال، شرکت‌هایی مانند Calm و Headspace این رویکرد را رد کرده‌اند. آن‌ها معتقدند همه‌ی استفاده‌های دیجیتال مضر نیست و هدف باید رسیدن به «سلامت دیجیتال آگاهانه» باشد، نه بازگشت به سبک زندگی ۷۰ هزار سال پیش.

source

توسط mohtavaclick.ir