میراندا در مطالعه خود به این موضوع اشاره میکند که در روزهای اخیر یک میمون در منطقه کشته شده بود که ممکن است توسط همین عقاب شکار شده باشد. همچنین، قبل از اینکه طبیعتگردان عقاب را مشاهده کنند، با جوندهای به نام پاکا مواجه شده بودند. احتمال دارد گردشگران زمانی که عقاب مشغول خوردن میمون یا شکار پاکا بوده است، مزاحم او شده باشند. به همین دلیل، عقاب برای دفاع از شکار خود حمله کرده است.
عقابهای هارپی از تنبلها و میمونها تغذیه میکنند
میراندا توضیح میدهد تکان دادن سر به معنی آن است که حیوان درحال سنجش فاصله است و آنها با این روش امکان حمله به شکار را ارزیابی میکنند. او میگوید عقاب ممکن است انسانها را صرفا به عنوان گونه نخستیسان دیگری دیده باشد که معمولا از آنها تغذیه میکند.
لورن مکگاف که رابطه بین انسانها و عقابها را مطالعه میکند، میگوید احتمال حمله عقاب به انسان بسیار اندک است. مکگاف میگوید بهترین کار در مواجهه با عقابی که چنین رفتاری نشان میدهد، این است که از آن دوری کنید.
میراندا از چهار مورد دیگر حمله عقابهای هارپی به انسانها اطلاع دارد که اغلب افراد کوچک یا کودکان بودهاند و البته هیچکدام منجر به مرگ انسانها نشده است.
مردم بومی آمریکای جنوبی عقاب را به چشم یک شکارچی میبینند که ممکن است به کودکان و سالمندان حمله کند. اگرچه چنین حملاتی خیلی کم پیش میآید، به اندازهای نیست که آنها از این موضوع نگران نباشند. این ترس افراطی اغلب باعث میشود مردم محلی به این پرنده آسیب برسانند و به همین دلیل، بسیاری از کارشناسان عقاب هارپی ترجیح میدهند دربارهی این موضوع صحبت نکنند.
خوزه د خسوس وارگاس گونزالز، به مدت ۲۵ سال روی عقابهای هارپی مطالعه کرده است. خوزه و همکارانش تا به حال هزاران ساعت با عقابهای هارپی کار کردهاند و لانههایشان را زیر نظر داشتهاند، ولی هیچکدام از آنها تجربهای مشابه حملهای که میراندا دربارهاش در گویان فرانسه صحبت کرده است، نداشتهاند.
وارگاس گونزالز معتقد است گزارش میراندا و همکارانش فاقد برخی از جزئیات مهم است. وارگاس میگوید احتمال دارد راهنمایان تور در آن منطقه به عقاب غذا داده باشند. این کار در بعضی مناطق آمازون اکوادور انجام میشود تا گردشگران پرندههای وحشی را ببینند.
مکگاف که درحال نگارش کتابی درباره روابط میان انسان و عقاب در مغولستان است، میگوید تخریب زیستگاه و سایر دخالتهای انسان در قلمرو این پرندگان ممکن است موجب بروز این رفتار تهاجمی غیرمعمول نسبت به انسانها شده باشد.
در بیشتر حملههای عقاب هارپی، قربانی بهتنهایی نتوانسته از خودش دفاع کند و شخص دیگری به کمک او آمده است. به همین دلیل، میراندا معتقد است زندگی اجتماعی و حضور افراد دیگر در اطراف ما، شانس نجات از حمله شکارچیانی مانند عقاب را افزایش میدهد. پژوهشگران میگویند رفتار گروهی و همکاری انسانها برای دفاع دربرابر شکارچیان ممکن است از زمان اجداد بسیار دور ما شروع شده باشد و یکی از دلایل اصلی اجتماعی شدن انسانها، دفاع گروهی در برابر خطرات مثل حمله پرندگان شکاری بوده باشد.
source