قرار دادن مسواک به صورت عمودی و خشک شدن آن در هوا می‌تواند راه ساده‌ای برای کاهش میکروب‌های موجود روی آن باشد. بسیاری از ویروس‌ها، ازجمله آنفلوانزا و کروناویروس‌ها، با خشک شدن از بین می‌روند. باکتری‌هایی مانند استرپتوکوک موتانس که نقش مهمی در پوسیدگی دندان دارند، می‌توانند تا هشت ساعت روی برس مسواک زنده بمانند، اما پس از ۱۲ ساعت شروع به از بین رفتن می‌کنند.

انجمن دندان‌پزشکی آمریکا و تا همین اواخر، مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا نیز توصیه می‌کردند که سر مسواک را نپوشانید و آن را در ظروف بسته نگهداری نکنید، زیرا این کار می‌تواند به رشد میکروب‌ها کمک کند.

چگونه مسواک خود را تمیز کنیم

روش‌های متنوع و گاهی گیج‌کننده‌ای برای ضدعفونی کردن مسواک وجود دارد، از استفاده از نور فرابنفش گرفته تا قرار دادن آن در ماشین ظرفشویی یا مایکروویو. برخی از کم‌اثرترین روش‌ها شامل خشک‌کردن با سشوار یا فروبردن مسواک در یک لیوان ویسکی هستند. مایکروویو اغلب مؤثرترین روش شناخته می‌شود، اما خطر ذوب شدن یا آسیب رسیدن به برس‌های مسواک را نیز به همراه دارد.

بیشتر بخوانید

خمیردندانی که استفاده می‌کنید (که اغلب خاصیت ضد میکروبی دارد) می‌تواند بخشی از کار کاهش تعداد میکروب‌های روی مسواک را انجام دهد. شستشو با آب هم تا حدی به شستن باکتری‌ها کمک می‌کند، اما بسیاری از باکتری‌ها همچنان به برس مسواک می‌چسبند و رشد می‌کنند.

برخی پژوهشگران استفاده از محلول ۱ درصد سرکه را مؤثرترین روش برای کاهش باکتری‌ها می‌دانند، اما این کار طعمی ایجاد می‌کند که ممکن است هنگام استفاده بعدی از مسواک خوشایند نباشد. همچنین خیس کردن سر مسواک در محلول دهان‌شویه ضدعفونی‌کننده به مدت پنج تا ده دقیقه نیز می‌تواند مؤثر باشد. پدرازی توصیه می‌کند مسواک‌ها را با محلول دهان‌شویه‌ای که حاوی ۰٫۱۲ درصد کلرهگزیدین یا ۰٫۰۵ درصد ستیل‌پیریدیوم کلراید باشد، ضدعفونی کنید.

برخی پژوهشگران به خمیردندان‌هایی روی آورده‌اند که در واقع به رشد باکتری‌ها کمک می‌کنند

برس‌های فرسوده و کهنه روی مسواک‌های قدیمی نیز باکتری‌های بیشتری را در خود جای می‌دهند و مایعات و مواد مغذی لازم برای رشد آن‌ها را فراهم می‌کنند. به همین دلیل نهادهای بهداشت دندان، مانند انجمن دندان‌پزشکی آمریکا، توصیه می‌کنند مسواک‌ها را هر حدود سه ماه یک بار تعویض کنید (افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، زودتر). تحقیقات زین نیز نشان داده است میزان باکتری‌ها روی مسواک‌ها پس از حدود ۱۲ هفته استفاده به اوج خود می‌رسد.

با‌این‌حال، برخی پژوهشگران به رویکردی متفاوت روی آورده‌اند: خمیردندان‌هایی که از رشد باکتری‌ها حمایت می‌کنند. این خمیردندان‌ها که پروبیوتیک نامیده می‌شوند، هدفشان القای رشد باکتری‌های «دوستدار» دهان است که برای سلامت دهان مفید هستند.

برای مثال، مشخص شده است استرپتوکوکوس سالیواریوس به سرکوب باکتری‌های مضر و مقابله با پلاک کمک می‌کند و درحال‌حاضر توسط یک شرکت در نیوزیلند آزمایش می‌شود. باکتری دیگری به نام لاکتوباسیلوس روتری به شدت با استرپتوکوک موتانس رقابت می‌کند و می‌تواند دربرابر پوسیدگی دندان محافظت ایجاد کند.

زین می‌گوید مفاهیمی مانند پوشش‌های پروبیوتیک یا مواد فعال در برس مسواک ممکن است روش‌های نوآورانه‌ای برای ایجاد تعادل سالم میکروبی روی مسواک ارائه دهند و آن‌ها را به ابزاری برای محافظت به جای تهدید تبدیل کنند. با‌این‌حال، او هشدار می‌دهد که هنوز تحقیقات زیادی در این زمینه باید انجام شود.

در نهایت، بد نیست گاهی نگاهی دقیق‌تر به مسواک خود بیندازید. شاید زمان تعویض آن فرا رسیده باشد، یا هم عوض کردن جای آن کافی باشد.

source

توسط mohtavaclick.ir