جمهوری چک استفاده از ابزار هوش مصنوعی دیپ‌سیک را به دلیل نگرانی از ارتباط آن با دولت چین و خطرات امنیتی احتمالی، محدود کرد. این ابزار که از مدل زبانی بزرگ (LLM) و چت‌باتی به همین نام بهره می‌برد، به دلیل احتمال اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران با دولت چین، مورد انتقاد قرار گرفته است.

دیپ‌سیک در سال ۲۰۲۳ تأسیس شد و با انتشار جهانی اپلیکیشن‌های iOS و اندروید توانست به‌سرعت در فروشگاه‌های اپ جایگاه برتر را از ChatGPT بگیرد. این شرکت مدعی بود که مدل زبانی آن از رقبای غربی کارآمدتر است و مصرف منابع کمتری دارد. اما همین موفقیت باعث شد تا نهادهای نظارتی از جمله در آمریکا و حالا جمهوری چک، نسبت به تهدیدات احتمالی آن هشدار دهند.

آژانس ملی امنیت سایبری و اطلاعات چک (NÚKIB) در گزارشی اعلام کرد که بررسی‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی نشان داده‌اند استفاده از محصولات دیپ‌سیک می‌تواند تهدیدی سایبری باشد. این نگرانی‌ها به قوانین چین مانند قانون امنیت ملی، قانون اطلاعات ملی و قانون ضدجاسوسی مربوط می‌شوند؛ قوانینی که شرکت‌های چینی را ملزم به همکاری اطلاعاتی با دولت حتی خارج از مرزهای چین می‌کنند.

مقاله‌های مرتبط:

گزارش NÚKIB همچنین به ارتباطات عمیق‌تر شرکت دیپ‌سیک و شرکت مادر آن High-Flyer با دولت چین اشاره و خاطرنشان کرد که چین در گذشته نیز بارها دست به جاسوسی علیه جمهوری چک زده است. این کشور تنها نیست؛ شرکت CrowdStrike هم در گزارش ۲۰۲۴ خود تأیید کرد که تهدیدات وابسته به چین در سرتاسر جهان ادامه دارد و حتی ابعاد گسترده‌تری یافته است.

جمهوری چک استفاده از محصولات دیپ‌سیک را به‌دلایل ذکر شده ممنوع کرده است؛ مگر در موارد خاص مثل تحقیقات امنیتی یا استفاده از نسخه‌های متن‌باز آن، به‌شرطی این نسخه‌ها به سرورهای دیپ‌سیک متصل نباشند. کشورهای دیگری مثل آمریکا (شامل نیویورک، تگزاس، ویرجینیا و نهادهایی مانند نیروی دریایی و ناسا)، استرالیا، کانادا، دانمارک، هند، ایتالیا، هلند، نروژ، کره‌ی جنوبی و تایوان نیز محدودیت‌های مشابهی اعمال کرده‌اند. طبق پیش‌بینی NÚKIB، احتمال زیاد دارد کشورهای بیشتری در ماه‌های آینده به این فهرست بپیوندند.

source

توسط mohtavaclick.ir