فراروـ غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید.

به گزارش فرارو؛ قرمه سبزی یکی از اصیل‌ترین و محبوب‌ترین خورشت‌های ایرانی است که شهرت جهانی دارد و تقریبا در همه منوهای سنتی و بین المللی رستوران‌های داخلی و خارجی جایگاه ویژه‌ای دارد. قرمه سبزی مواد مشخصی دارد که با روش‌های مختلف در نقاط گوناگون کشور تهیه می‌شود. قرمه سبزی تبریزی نوعی روش پخت قرمه سبزی است که با قرمه سبزی معمولی کمی تفاوت دارد. اگر دوست دارید این قرمه سبزی متفاوت و خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه قرمه سبزی تبریزی همراه ما باشید.

مواد لازم برای پخت قرمه سبزی تبریزی

  • گوشت گوسفندی: 400 گرم
  • پیاز بزرگ: 1عدد
  • ترکیب تره و جعفری: نیم کیلو
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • لوبیا چشم بلبلی: 1 لیوان
  • لیمو عمانی: 3 عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه قرمه سبزی تبریزی

قرمه سبزی تبریزی

برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم نرم و طلایی شود، سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و مقداری زردچوبه و فلفل روی مواد بریزید و کمی تفت بدهید.

حالا حدود 2 لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت کم کم بپزد. در این فاصله لوبیا چشم بلبلی را که از قبل خیس داده‌اید، همراه با آب و کمی نمک بگذارید تا بپزد. وقتی لوبیا نیم‌پز شد، آن را آبکش و به قابلمه خورش اضافه کنید.

تره و جعفری را خرد و همراه با مقداری روغن سرخ کنید تا تغییر رنگ بدهد و بعد از اینکه گوشت پخت، سبزی سرخ شده را به قابلمه خورش اضافه کنید. حدود 1 ساعت بعد رب گوجه فرنگی را همراه با کمی روغن، نمک و فلفل سرخ کنید و با چند عدد لیمو عمانی به قابلمه خورش اضافه کنید.

درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا خورش با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. در این مرحله خورش قرمه سبزی تبریزی ما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

ـ حتما لوبیا چشم بلبلی را چند ساعت با آب خیس کنید تا نفخش گرفته شود و بعد از پخت حتما آن را آبکش و بعد به خورش اضافه کنید.

ـ اگر دوست دارید خورش طعم ترش‌تری داشته باشد، می‌توانید همراه با رب گوجه فرنگی از نصف قاشق رب انار هم استفاده کنید.

ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

بیشتر یاد بگیرید:

 

source

توسط mohtavaclick.ir