به‌گزارش زومیت، کمیته اطلاعات و امنیت پارلمان بریتانیا در گزارشی با عنوان «تهدیدهای امنیتی و اطلاعاتی ایران علیه منافع بریتانیا»، ادعاهای تازه‌ای را در مورد توانایی‌های سایبری و فعالیت‌های اطلاعاتی ایران مطرح کرده است.

این گزارش که اخیراً منتشر شده، ایران را در کنار کشورهایی همچون روسیه و چین، به‌عنوان یکی از قدرت‌های تهدید‌آمیز و بالقوه در حوزه امنیت سایبری علیه منافع بریتانیا معرفی می‌کند. این گزارش ۲۶۰ صفحه‌ای، که توسط لرد بیمیش (رئیس کمیته) ارائه شده، بر پایه مصاحبه با وزرا، رؤسای سرویس‌های اطلاعاتی و کارشناسان خارجی تدوین شده است. این گزارش ایران را «یکی از سه قدرت دائمی و پیشرفته» فضای سایبری علیه بریتانیا معرفی کرده است.

در بخش‌هایی از این گزارش، کمیته مدعی است که ایران توانسته در سال‌های اخیر قابلیت‌های سایبری خود را به شکل قابل‌ توجهی توسعه دهد و از این توانمندی‌ها برای پیشبرد اهداف استراتژیک منطقه‌ای و بین‌المللی خود استفاده کند. گزارش مذکور همچنین تاکید می‌کند در حوزه سایبری، ایران از سال ۲۰۱۰ پیشرفت بسزایی داشته و قابلیت‌های قدرتمندی پیدا کرده است. علاوه بر این، در این گزارش آمده است که ایران از هوش مصنوعی پیشرفته‌ای برای عملیات سایبری استفاده می‌کند و در این زمینه با روسیه همکاری دارد.

بیشتر بخوانید

کمیته بریتانیایی همچنین ایران را به استفاده از حملات سایبری برای جمع‌آوری اطلاعات و همچنین ایجاد اختلال در برخی از زیرساخت‌های فناوری و ارتباطات کشورهای رقیب، مانند انگلستان، اسرائیل و چند کشور دیگر متهم کرده است. در عین حال، این گزارش اذعان می‌کند که برخی از این ادعاها نیاز به مستندات بیشتر داشته و همچنان در مرحله ادعایی قرار دارند.

در بخش‌هایی از این سند، کشورهای هدف حملات منتسب به ایران، شامل بریتانیا، ایالات متحده، عربستان سعودی و اسرائیل ذکر شده‌اند. همچنین اشاره شده که گروه‌های هکری منتسب به ایران همچون «APT34» و «Charming Kitten» در فعالیت‌هایی نظیر فیشینگ هدفمند، نفوذ به شبکه‌های دولتی و حملات دیگر نقش داشته‌اند.

گزارش ISC ادعا دارد تهران از توانایی‌های سایبری خود برای اهداف اطلاعاتی و برای اعمال فشار ژئوپلتیک استفاده کرده است و حملات علیه نهادهای تحقیقاتی، شبکه‌های دولتی و زیرساخت‌های انرژی در کشورهای غربی داشته است.

به ادعای این گزارش، بخشی از این فعالیت‌ها از طریق شرکت‌های ظاهراً خصوصی پوشش داده شده‌اند. با این حال، مقامات رسمی ایران همواره چنین اتهاماتی را رد کرده‌اند و ادعاهای مشابه را بخشی از جنگ روانی غرب علیه کشور عنوان می‌کنند.

از سوی دیگر، در بخشی از این گزارش به موضوع توسعه فناوری‌های بومی در ایران به‌عنوان بخشی از راهبرد دفاع سایبری کشور اشاره شده است؛ موضوعی که در سال‌های اخیر توانمندی ایران در ساخت برخی تجهیزات فناورانه را زیر سوال می‌برد. به‌نظر می‌رسد با توجه به این ادعاها، ضرورت توجه به توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و تقویت ظرفیت‌های داخلی در حوزه امنیت سایبری در حاکمیت بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

source

توسط mohtavaclick.ir