در جلسه هم‌افزایی هیات اعزامی زیست بوم صنایع خلاق با وزارت سرمایه گذاری، صنعت و بازرگانی ازبکستان، مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم و عزیز خمیدوف رئیس دپارتمان جذب سرمایه‌گذاری و توسعه پروژه‌های وزارت سرمایه‌گذاری، صنعت و بازرگانی ازبکستان به بررسی ظرفیت‌ها، امکانات و ارائه راه‌های تعامل و توسعه روابط اقتصادی و تجاری در حوزه زیست بوم صنایع خلاق پرداختند.

به گزارش ایسنا، مسعود حسنلو در این نشست ضمن تشکر از تمهید و میزبانی زیست بوم صنایع خلاق در ازبکستان به بیان نکاتی درخصوص زیست بوم فناوری‌های فرهنگی و نرم و صنایع خلاق ایران پرداخت.

وی با اشاره به توسعه اکوسیستم صنایع خلاق در سال‌های اخیر، رویداد هفته نوآوری فرهنگی و زیست بوم صنایع خلاق را از جمله اقدامات معاونت علمی، فناوی و اقتصاد دانش بنیان جهت توسعه بازار و ارائه توان صادراتی فعالان این اکوسیستم برشمرد.

در این رویداد، طی فراخوانی در جامعه مخاطب ستاد به منظور ایفای نقش تسهیل گری و حمایتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فعالان و بازیگران مستعد و یا بزرگ پنج حوزه اسباب بازی، انیمیشن، آموزش و توانمندسازی، بازی‌های رایانه‌ای و نوشت‌افزار در قالب هیات اعزامی این اکوسیستم با محوریت جلسات B۲B و B۲G، راهی تاشکند ازبکستان شدند تا راه‌های تعامل و تبادل اقتصادی و تجاری محصولات صنایع خلاق در این کشور هموارتر شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم با اشاره به حضور زیست بوم صنعت اسباب بازی ایران در این نشست، از جمله اهداف این برنامه را همرسانی و ایجاد تعامل و ارتباط میان فعالان زیست بوم صنایع خلاق دو کشور، همچنین ایجاد پروژه‌های مشترک میان طرفین و نیز انتخاب ازبکستان به عنوان دروازه صادرات صنایع خلاق به حوزه کشورهای CIS عنوان کرد.

وی گفت: تصور ما این است که همکاری شرکت‌های ایرانی و ازبکستانی می‌تواند ظرفیت‌های اقتصادی و صادراتی طرفین را بالفعل کرده و توسعه دهد.

در ادامه عزیز خمیدوف، رئیس دپارتمان جذب سرمایه‌گذاری و توسعه پروژه‌های وزارت سرمایه‌گذاری، صنعت و بازرگانی، به بیان ظرفیت‌های صنعتی و صادراتی ازبکستان از جمله عضویت در کشورهای مشترک المنافع، امکان صادراتی به کشورهای اروپایی با تعرفه های بسیار پایین به شرط حجم و اندازه سرمایه‌گذاری پرداخت.

وی از جمله مختصات سرمایه گذاری و تجاری ازبکستان را چشم انداز ۲۵۰ میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری این کشور تا سال ۲۰۳۰، فضای باز سرمایه گذاری در ازبکستان، موقعیت راهبردی صادراتی ازبکستان با توجه به جایگاه آن در آسیای غربی و واقع شدن در کمربند راه ابریشم، ظرفیت مناطق آزاد و سرانجام جمعیت حدود ۳۷ میلیون نفری ازبکستان که سالی یک میلیون نفر نیز به این جمعیت اضافه می شود، عنوان کرد.

عزیز خمیدوف، ظرفیت بازار داخلی صنعت اسباب بازی در ازبکستان را بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار برآورد کرد.

حسین نخ چی، نماینده کنسرسیوم صادراتی اسباب بازی نیز در این رویداد پیشینه و توان صنعتی و تولیدی و نیز اهداف صادراتی فعالان صنعت اسباب بازی در ایران را برای طرف ازبکستانی طرح کرد.

وی گفت: با بازدید از برخی شرکت های بزرگ صنعتی و تجاری اسباب بازی ازبکستانی در تاشکند، راه های تعامل و توسعه تبادل و صادرات صنایع خلاق در این کشور توسط خود فعالان این کوسیستم مشاهده شد.

مسؤول کارگروه تخصصی اسباب بازی ستاد در ادامه گفت: از جمله مزایای رقابتی صنعت اسباب بازی در ایران می‌توان به مواد اولیه ارزان تر، هزینه ارزان تر زیرساختی برق و از همه مهمتر نیروی انسانی ماهر و خلاق این عرصه اشاره کرد.

وی گفت: در همین راستا این صنعت در ایران در پی صادرات به کشورهای CIS و اروپا است.

در ادامه سعید نیک پور، مشاور ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، برخی نکات اصلی در این برنامه اعزام هیات اکوسیستم خلاق را در سه محور برشمرد: اول آنکه صنایع خلاق و فرهنگی، زیرساخت توسعه صنایع سخت و سنگین در همه کشورها هستند، شاهد مثال در کشورهایی همچون هند، کره و چین که علاقه به فیلم و تولیدات محتوایی این کشورها از عوامل اصلی توسعه زیرساختی و صادراتی سایر محصولات این کشورها نیز محسوب می شوند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی با اشاره به تعاملات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان  در ارتباط با بریکس و توسعه صادراتی محصولات فناوری‌های فرهنگی و نرم و همچنین برشمردن ریشه های مشترک تاریخی و فرهنگی با ازبکستان، این بستر را ظرفیت مناسبی برای توسعه تعاملات اقتصادی و صادراتی و تجاری با محوریت صنایع خلاق برای دو کشور دانست.

انتهای پیام

source

توسط mohtavaclick.ir