معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: برنامه امنیت غذایی کودکان از ابتدای امسال، در دو مرحله اجرایی شده و این برنامه تا پایان سال ادامه خواهد یافت.
اسماعیل گرجیپور از شارژ اعتبار بنکارت خرید سبد غذایی کودکان مبتلا به سوءتغذیه در ماه جاری خبر داد و گفت: بیش از ۱۳۴ هزار کودک پنج تا ۵۹ ماهه مبتلا به سوءتغذیه امسال بنکارت خرید سبد غذایی میگیرند.
به گزارش ایرنا، وی با اعلام این خبر گفت: با توجه به دستور رییسجمهور و تأکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر رفع فقر در کشور و در راستای تحقق بخشی وعدههای دولت چهاردهم، سرپرستان خانوار بیش از ۱۳۴ هزار کودک زیر پنج سال مبتلا به سوءتغذیه (دارای کوتاهقدی، کموزنی، لاغری شدید)، بنکارت خرید سبد غذایی از طریق طرح کالابرگ الکترونیکی میگیرند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه امنیت غذایی کودکان از ابتدای امسال، در دو مرحله اجرایی شده است، گفت: این برنامه تا پایان سال ادامه خواهد یافت.
وی درباره نحوه پرداخت سرانه اعتبار خرید سبد غذایی کودکان که به حساب سرپرست خانوار از طریق طرح کالابرگ الکترونیکی انجام میشود، گفت: برای ۱۲۵ هزار و ۶۴۲ کودک دارای سوءتغذیه دهکهای یک تا پنج، مبلغ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و برای هشت هزار و ۷۸۳ کودک دارای سوءتغذیه در دهکهای شش و هفت مبلغ ۶۶۰ هزار تومان برای تأمین سبد غذایی مشتمل بر اقلام مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نظر گرفته شده است.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: خوشبختانه تخصیص اعتبار لازم برای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۳ به صورت ماهیانه از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شده و مجموع اعتبار هر مرحله حدود ۱۴۴ میلیارد تومان بابت خرید اقلام غذایی است که برای سهولت دسترسی به حساب سرپرست خانوار مشمولان واریز میشود و مشمولان میتوانند از مبلغ تخصیص یافته استفاده کنند.
وی گفت: در همین راستا مقرّر شد اعتبار خرید سبد غذایی مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ازای هر کودک به صورت یارانه در اختیار سرپرست خانوار دارای کودک مبتلا به سوء تغذیه زیر پنج سال قرار گیرد.
گرجیپور یادآور شد: این سبد غذایی مشتمل بر ۱۶ قلم کالای اساسی هرم غذایی است.
وی افزود: اقلام سبد تعیین شده در همه فروشگاههای طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی در دسترس خانوار قرار داشته و قابل دریافت است.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره نحوه شناسایی کودکان واجد شرایط این طرح افزود: کودکان یادشده از طریق پایش شاخصهای تنسنجی کودک (اندازهگیری وزن و قد و مقایسه با منحنیهای رشد) در پایگاهها و خانههای بهداشت به منظور کاهش سوءتغذیه (لاغری، کموزنی وکوتاهقدی) شناسایی شده و پس از جمعبندی دادهها در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، اطلاعات مورد نیاز توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال میشود.
گرجیپور اظهار امیدواری کرد با اجرای این برنامه شاهد کاهش سوءتغذیه (لاغری، کموزنی وکوتاهقدی) کودکان و همچنین ارتقای امنیت غذایی و افزایش کیفیت خدمات مشاوره تغذیه به مادران از طریق کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت و نیز ارتقای سطح آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در زمینه الگوی تغذیه صحیح و رشد کودکان باشیم.
source