شیمیدانان نازکترین اسپاگتی جهان را ابداع کرده اند تا بانداژهای زخم با قابلیت تنفس توسعه دهند.
به گزارش خبرگزاری آنا، محققان کالج لندن رشتههای پاستایی از جنس آرد ابداع کرده اند که ۳۷۲ نانومتر قطر دارند و ۲۰۰ بار نازکتر از موی انسان هستند. آنها از روشی به نام الکترو ریسی استفاده کردند که در آن نخهای آرد و آب با استفاده از بار الکتریکی از سوراخ سوزن کشیده میشود.
آدام کلنسی در این باره میگوید: «برای تهیه اسپاگتی، مخلوطی از آب و آرد از سوراخهای فلزی رد میشوند. ما در این پژوهش نیز همین کار را انجام دادیم، با این تفاوت که مخلوط آرد را با بار الکتریکی بیرون کشیدیم. محصول نهایی به معنای واقعی کلمه اسپاگتی است، اما بسیار کوچکتر.»
نانو پاستا برای تولید شبکهای استفاده شد که محققان قصد دارند در آن از آن به عنوان بانداژ زخم استفاده کنند.
این بانداژ آب و رطوبت را در خود نگه میدارد و از سوی دیگر باکتری را دور میکند و همچنین شیوه استفاده گیاهان از شبکه نانوفیبرهای نشاستهای برای ذخیره گلوکز را تقلید میکند.
علاوه بر آن امکان استفاده از نانوفیبرها به عنوان داربستی برای پرورش دوباره بافتها بررسی میشود، زیرا آنها از ماتریکس خارج سلولی تقلید میکنند. ماتریکس خارج سلولی نیز در حقیقت شبکهای از پروتئینها و مولکولهای دیگر است که سلولها برای پشتیبانی از خود میسازند.
استخراج نشاسته به طور مستقیم از گیاهان نیازمند انرژی؛ و آب زیاد است بنابراین محققان به دنبال راهی بودند تا شاخههای نانو مشابه را ا ز منایع در دسترس مانند آرد تهیه کنند.
مرحله بعدی تحقیق، بررسی ویژگیهای این محصول است. کارشناسان میخواهند بدانند این مواد با چه سرعتی تجزیه میشود، چگونه با سلولها واکنش نشان میدهد و آیا میتوان آن را در مقیاس کلان تولید کرد یا خیر.
source