به گزارش خبرگزاری سینا، حسین شهرابی، درباره آخرین وضعیت دو ماهواره هدهد و کوثر توضیح داد و اظهار کرد: ماهواره هدهد و کوثر در فاز به دستگیری هستند؛ در واقع بعد از جدایی از ماهواره بر و تا قبل از آغاز مأموریت دوره عمر ماهواره، مرحله به دست گیری گفته میشود به این مفهوم که ماهواره شرایط خود را به زمین ارسال میکند و تیم طراح از زمین ارزیابیهای لازم را انجام میدهند تا ماهواره برای انجام مأموریت اصلی آماده شود.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان امیدفضا افزود: ماهواره هدهد از نظر پیچیدگی تعداد زیرسامانه، پیچیدگی کمتری دارد و ماهواره کوثر پیچیدگی بیشتری دارد و فاز به دست گیری این دو ماهواره متفاوت است. پیش بینی ما این است که ماهواره کوثر برای این کار به زمان بیشتری نیاز دارد و ماهواره هدهد در انتهای این مرحله قرار گرفته است و امیدوارم با تثبیت دادههای بیشتری که از هدهد دریافت میکنیم در آینده خیلی نزدیک اتمام فاز را اعلام کنیم و وارد فاز عملیاتی شود.
وی ادامه داد: ماهواره کوثر در این فاز در حال نشانه روی ماهواره به سمت خورشید و به سمت زمین است و اگر دوربین ماهواره را به سمت زمین قرار دهیم، سلولهای خورشیدی ماهواره در مطلوبترین حالت به سمت خورشید قرار میگیرند؛ بر اساس دادههای تله متری که دریافت کردیم، این روند را مثبت گزارش کرده است.
شهرابی در ادامه درباره فازهای بعدی این دو ماهواره گفت: ماهواره هدهد اگر فاز به دست گیری را تمام کند، وارد مأموریت اینترنت اشیا میشود و انتقال داده بین کاربران و ایستگاههای مختلف رخ میدهد. ماهواره کوثر نیز وارد فاز انتقال تصویر میشود و باید ما لینکهای مخابراتی پرسرعت را تست کنیم و جهتگیری مناسب ماهواره به سمت هدف را آزمایش و پس از آن اقدام به گرفتن عکس از منطقه کنیم تا مطمئن شویم که برای انجام مأموریت آماده هستند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان درباره بهره برداری از دادهها و تصاویر این دو ماهواره گفت: در ارتباط با این موضوع و فروش تصاویر ماهوارهای یک قراردادی را از خیلی قبل تر با سازمان فضایی منعقد کردیم و اضافه بر این، ما محوریت موضوع را هوشمندسازی کشاورزی و یا کشاورزی دقیق گذاشتهایم و بر این مبنا کار را انجام میدهیم البته ماهواره تصویربرداری به صورت تک با آن ایده آل های مأموریتی فاصله دارند و باید حتماً به یک منظومه تبدیل شوند. ولی به هر صورت با سازمانهای بهره بردار مثل کشت و صنعتهای مختلفی که در حوزه کشاورزی کار میکنند و یا سازمانهایی که در ارائه مشخصات زیست بوم کشاورزی فعال هستند، تعاملاتی را آغاز کردهایم.
وی بیان کرد: مرکز آمار در حال حاضر آمارگیری ده سال گذشته کشاورزی را شروع کرده و ما با آنها تعامل کردیم که در این حوزهها برای جمع آوری اطلاعات حیاتی حوزه کشاورزی همکاری داشته باشیم تا آن اطلاعات را با دادههای کشاورزی فضایی ترکیب کنیم. البته به این مفهوم نیست که این مراحل ایده ال است بلکه در مراحل ابتدایی قرار داریم و در حال رفع ایرادها و جا انداختن کاربردهای ماهوارهها برای کاربران هستیم.
شهرابی رسیدن به یک منظومه پرتعداد را یکی از مراحل ایده آلی عنوان کرد و گفت: در این شرایط میتوان تصاویر مورد نیاز از بستر فضا را برای کاربرد کشاورزی حداقل به کمتر از یک هفته یکبار برسانیم و از نظر مخابراتی برای ارسال اطلاعات حیاتی به صورت پیامک به لحظه برسانیم و هر لحظه بتوانیم این کار را انجام دهیم.
منبع: مهر
source