معاون علمی رئیس‌جمهور :

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: انتظاری که زنده‌یاد دکتر روستا آزاد دارد، جریان‌سازی حکمرانی فناورانه است و هدف و رسالت این جایزه باید این باشد که یک جریان خوب، مستمر و رو به تعالی در عرصه حکمرانی فناورانه ایجاد کند.

ضرورت تمرکز جایزه «روستا آزاد» بر ترویج حکمرانی فناورانه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حسین افشن در مراسم اعطای اولین دوره «جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد» مقارن با دومین سالگرد درگذشت زنده یاد دکتر رضا روستاآزاد با حضور محمد مخبر، مشاور و دستیار مقام معظم رهبری، مهم‌ترین و بازرترین ویژگی زنده یاد روستاآزاد را توجه جدی به توسعه و عمق بخشی فناوری به ویژه پیوند با عرصه حکمرانی دانست و گفت: امروز اگر بخواهیم به گذشته نگاهی داشته باشیم و مهم‌ترین ویژگی‌های دوره فعالیت وی در دانشگاه صنعتی شریف، چه در قامت پژوهش و چه دوران ریاست را بیان کنیم، باید گفت زنده یاد روستاآزاد توسعه‌گر و عمق دهنده فناوری در دانشگاه صنعتی شریف بودند.

معاون علمی رییس جمهور ادامه داد: ترویج فرهنگ فناوری، توسعه فناوری و عمق بخشیدن به این حوزه در دانشگاه صنعتی شریف، مرهون تلاش‌های دکتر روستا آزاد است.

وی با بیان این که حرکت مستمر و تلاشی خستگی ناپذیر از دیگر ویژگی‌های این استاد فقید دانشگاه صنعتی شریف بود افزود: در زمان تصدی‌گری فعالیت دکتر روستاآزاد در معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف، برای بازدید پروژه‌ای فناورانه در کاشان و پس از آن برای دیدار با خانواد شهید واقفی در نطنز و در ادامه، جشن نوورودان دانشگاه صنعتی شریف، همراه وی بودم و آن‌چه که به وضوح در وی مشاهده می‌کردم، خستگی‌ناپذیری و تلاش بی‌وقفه بود. ایشان فردی گوشه‌نشین نبود و دویدن برای رسیدن و موفقیت خصیصه بارز زنده یاد روستا آزاد بود. همان ویژگی مهمی که در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور، نوآور و خلاق مد نظر داریم و حامی شرکت‌هایی هستیم که در حال دویدن و حرکت به سوی جلو هستند.

افشین با قدردانی از برگزارکنندگان جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد خاطرنشان کرد: به زنده یاد روستاآزاد تبریک می‌گویم که شاگردانی قدردان تربیت کرد که تلاش و پیگیری می‌کنند جریان‌سازی استادشان پایدار بماند.

وی با بیان این‌که تجلی حکمرانی خوب در حکمرانی فناوری است و زنده یاد روستاآزاد حکمرانی خوب را در تسلط فناوری بر عرصه حکمرانی می‌دانست، ادامه داد: هنگامی‌که از حکمرانی سخن می‌گوییم و بر حکمرانی خوب تأکید داریم، در حقیقت مقصود ما حکمرانی‌ای است که فناوری در آن نقش آفرینی کند. زنده یاد دکتر روستا آزاد هم پیشرفت و حکمرانی خوب را در نقش آفرینی فناوری در عرصه حکمرانی می‌دانست و بنابراین، جایزه‌ای که به نام دکتر روستاآزاد و به پاس تلاش ایشان بنیان نهاده شده است، می‌بایست مروج و فرهنگ‌ساز اقدامات ارزشمند و اثرگذار در عرصه حکمرانی مبتنی بر فناوری باشد.

رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: حکمرانی خوب از منظر بانک مرکزی به معنای دولت کارآمد، پاسخگو، شفاف و فسادگریز، توانمندی در حکمران کردن قانون و تعریف طرح‌ها با مشارکت مردمی است که هیچ‌کدام از این ویژگی‌ها بدون حضور فناوری محقق نمی‎ شود و بر همین اساس، حکمرانی خوب همان حکمرانی فناورانه است.

معاون علمی رییس جمهور با بیان این‌که جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، در حقیقت جایزه‌ای به حکمرانی فناورانه است گفت: کسانی که در این ویژگی‌ها نقشی داشته باشند و بتوانند قانون‌مداری در حکمرانی را محقق کنند، مشارکت مردم در حکمرانی را افزایش دهند یا نقش فناوری را در این عرصه ارتقا ببخشند، برندگان این جایزه هستند و انتظاری که زنده یاد دکتر روستا آزاد از این جایزه و دست‌اندرکارانش دارد، جریان‌سازی حکمرانی فناورانه است، بنابراین هدف و رسالت این جایزه باید این باشد که یک جریان خوب، مستمر و رو به تعالی در عرصه حکمرانی فناورانه ایجاد کند.

source

توسط mohtavaclick.ir