
محققان کانادایی با الهام از یک روش پخت، دستگاهی برای درمان سرمازدگی ابداع کردند.
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از نیواطلس، سرمازدگی را نمیتوان به راحتی نادیده گرفت. در صورتیکه این وضعیت درمان نشود به قطع انگشتان منجر میشود. به همین دلیل یک سیستم جدید توسط محققان کانادایی ابداع شده که سرمازدگی را با کمک فناوری مربوط به آشپزخانه به سرعت، به طور موثر و در محل درمان میکند.
در روش پخت sous vide گوشت خام یا سبزیجات در کیسههای خلا و در مرحله بعد در یک حمام چرخان از آب با دمای کنترل شده، قرار میگیرند. این فرایند سبب میشود غذا مرطوب بماند و به طور یکسان پخته شود.
همانطور که مشخص شده، بهترین درمان برای سرمازدگی فروبردن سریع عضو آسیب دیده در حمامی از آب گرم چرخان است. اما نگه داشتن عضو بدن زیر شیرآب روش مناسبی نیست، زیرا هرچند جریان آب مداوم است، اما کنترل دمای آن کار سختی است. از سوی دیگر سینکهای روشویی نیز به طور معمول تمیز نیستند.
محققان دانشگاه آلبرتا با توجه به آنچه گفته شد، یک «سیرکولاتور دقیق آب گرم» (Precision Warm Water Circulator) ابداع کرده اند.
این سیستم شامل یک دستگاه شخصی سازی شده گرید پزشکی به نام سیرکولاتور شناورسازی ابداع کردند که در یک حوضچه فولادی به عمق ۲۰ سانتیمتر و مملو از آب شیر قرار میگیرد. به گفته محققان میتوان کلرهگزیدین گلوکونات و ایزوپروپیل الکل را به آب افزود تا احتمال عفونت کاهش یابد.
سیرکولاتور به طور مداوم آب حوضچه را حرکت میدهد و از سوی دیگربا کمک یک المنت گرمایی ادغام شده در ابزار، دما را در ۳۷ تا ۴۲ درجه سانتیگراد حفظ میکند. پس از پوشاندن دستکش یا پوشش پا مخصوص فعالیت پزشکی برای جلوگیری از عفونت روی عضو سرما زده بیمار، با توجه به شدت آسیب، آن را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت در حوضچه مذکور قرار میدهند.
تمام تجهیزات را میتوان به راحتی با یک چرخ دستی از جنس پروپیلن گرید صنعتی جابه جا کرد. برق مورد نیاز آن نیز به وسیله پریز یا یک پک باتری لیتیومی ۱۸۰۰ واتی تامین میشود.
در آزمایشهای انجام شده روی داوطلبان سالم وپاهای یخزده خوب، تنظیمات این ابزار از ۲ روشی که هم اکنون برای درمان سرمازدگی به کار میرود، بهتر عمل کرد.
source