رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: به فعالان صنایع دستی شهرستان ملایر از محل اعتبارات مشاغل خانگی ۴۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در قالب ۵۵ طرح پرداخت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ابراهیم جلیلی با اشاره به روند میزان تسهیلات در سال گذشته گفت: ۹۹ درصد میزان تسهیلات و طرحهای مصوب در سال گذشته با عنوان طرح پشتیبان و مستقل از طرف بانکهای عامل پرداخت شد.
جلیلی با اشاره به طرحهای پشتیبان معرفی شده به بانکهای عامل تصریح کرد: طرحهای یادشده در رستههای سفال، ریسندگی، مرواربافی، خراطی، منبت و چرم به مبلغ ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هستند.
۲۰ طرح در حوزه صنایع دستی هم مانند منبت، مُرواریدبافی، گلیمبافی، چرم، قلمزنی و سفال در حوزه طرحهای مستقل با اعتبار ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
جلیلی افزود: فرآِیند اطلاعرسانی و ثبتنام تسهیلات امسال از محل بند (ب) تبصره ۱۸ مربوط به اعتبارات سال گذشته آغاز شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ظرفیتهای صنایع دستی استان همدان اشاره کرد و گفت: این استان دارای ظرفیتهایی در حوزه صنایع دستی و ۲۵ درصد از هنرمندان در ۲۰ رشته مختلف مشغول به فعالیت هستند.
جلیلی افزود: ۴۵ هزار شاغل در بخش صنایع دستی استان، ۱۲ هزار و ۳۰۰ هنرمند در بیش از ۲۰ رشته به ویژه مبلمان منبت فعالیت میکنند و صنایع دستی ۱۵.۵ درصد از اشتغال شهرستان ملایر را به خود اختصاص داده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر همچنین با اشاره به فعالیت بیش از پنج هزار کارگاه کوچک و متوسط صنایع دستی گفت: رونق بازار صنایع دستی و ایفای نقش این شهرستان در حوزه صادرات و بازارهای جهانی صنایع دستی از اهداف برنامه ریزی شده است.
جلیلی تصریح کرد: سال گذشته ۱۹۰ شغل در حوزه صنایع دستی این شهرستان آغاز به فعالیت کرد.
شهر ملایر استان همدان به عنوان یکی از مهمترین مراکز صنایع دستی ایران شناخته میشود. این منطقه با تاریخچهای غنی و فرهنگ هنری منحصربهفرد، توانسته است جایگاه ویژهای در قلب صنعت دستی کشور کسب کند، منبتکاری، فرشبافی و سفالگری از مشهورترین حوزههای فعالیت در رشته صنایع دستی این شهرستان است.
این شهرستان در سال ۱۳۹۸ به عنوان شهر جهانی مبلمان منبت و سال ۱۴۰۰ روستای داویجان این شهرستان در رشته مرواربافی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
source