شرکت پخش استرالیا؛

دولت استرالیا قانونی وضع کرده که طبق آن، سکو‌های دیجیتال باید برای حمایت از صنعت روزنامه نگاری استرالیا به این سازمان‌ها مالیات بپردازند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از ABC استرالیا، فیسبوک، گوگل و تیک تاک باید به سازمان‌های روزنامه نگاری استرالیا پول پرداخت کرده و آنها را تامین مالی کنند؛ حتی اگر اخبار آن سازمان‌ها را پوشش ندهند. براساس برنامه دولت فدرال استرالیا این طرح تصویب شده است تا با هدف تشویق سکو‌های فناورانه برای انعقاد موافقت نامه‌های مالی با سازمان‌های خبری، مالیات‌های جدید بر این سکو‌ها اعمال شود.

فیسبوک، گوگل و تیک تاک باید به سازمان‌های خبری استرالیایی مالیات بپردازند

این مالیات که می‌تواند به شرکت‌های اپل و مایکروسافت هم اعمال شود، بر درآمد سکو‌ها از استرالیا اثر خواهد گذاشت؛ اما اگر سازمان‌های خبری با این سکو‌ها قرارداد امضا کنند، می‌تواند به صفر برسد.

انقضاء این قرارداد‌ها و تهدید شرکت متا، شرکت مادر سکو‌های اینستاگرام و فیسبوک برای تمدید نکردن آنها باعث شد که دولت استرالیا برای ساز و کار دریافت پول از این دست شرکت‌ها بدون حذف اخبار استرالیایی چاره اندیشی کند.

بر این اساس دولت انتظار ندارد که این مالیات، درآمد را افزایش دهد؛ بلکه آن را به عنوان «پشتیبانی» برای آوردن سکو‌ها و رسانه‌ها به میز مذاکره می‌بیند.

اگر در نتیجه این مالیات، درآمد سازمان‌ها افزایش یابد، در نهایت بین تمام رسانه‌ها توزیع می‌شود.

وزرای ارتباطات و خدمات مالی استرالیا، قصد دارند این تغییر را از ابتدای سال جدید تصویب کنند.

وزیر خدمات مالی استرالیا، استفان جونز گفته است: «خبرنگاری مستقل و قوی مسئله‌ای حیاتی است. سکو‌های دیجیتال مزایای مالی زیادی از سازمان‌های خبری استرالیایی دریافت می‌کنند و مسئولیت اجتماعی و اقتصادی دارند تا به دسترسی مردم استرالیا به روزنامه نگاری باکیفیت کمک کنند.»

وزرای استرالیا تصمیم گرفته‌اند که برنامه دقیق این نرخ مالیاتی یا میزان غرامت پیش بینی شده را منتشر نکنند؛ فقط توضیح داده‌اند که این برنامه به همه سکو‌های اجتماعی اعمال می‌شود که بیش از ۲۵۰ میلیون دلار از استرالیا درآمد دارند.

این ابهام در مورد نرخ مالیات این امکان را به دولت می‌دهد تا با سکو‌های فناورانه پای میز مذاکره بروند و تصمیم نهایی را بگیرند. آقای جونز راهبرد خود را «بازی شطرنج چهاربعدی» توصیف کرده است.

متا پیش از این تهدید کرده بود که در صورت اعمال اجبار به پرداخت، همه اخبار را از سکو‌های استرالیایی اش حذف می‌کند، همانطور که در سال ۲۰۲۱ برای مدت کوتاهی این کار را انجام داد.

واکنش سکو‌های فناورانه

متا در پاسخ به این قانون گذاری دولت استرالیا روز پنجشنبه گفته است که نگران «دریافت پول از یک صنعت برای تامین سرمایه یک صنعت دیگر» است.

سخنگوی این شرکت گفته است: «این پیشنهاد نمی‌تواند واقعیت‌های نحوه عملکرد سکوی ما را توضیح دهد؛ به ویژه اینکه اکثر مردم برای دریافت محتوای خبری به سکوی ما نمی‌آیند و ناشران اخبار به صورت داوطلبانه انتخاب می‌کنند که محتوای شان را در سکوی ما به اشتراک بگذارند؛ چون با این کار برای سکوی شان اعتبار دریافت می‌کنند.»

یکی از سخنگویان گوگل هم گفته که این شرکت از سال ۲۰۲۱ با بیش از ۸۰ شرکت رسانه‌ای قرارداد‌هایی منعقد کرده و آن شرکت‌ها متعهد شده بودند تا پس از انقضاء قرارداد، آن را تمدید کنند. این شرکت با انتشار بیانیه‌ای گفته که «تعریف مالیات برای این روند، قابلیت ادامه معاملات تجاری با ناشران اخبار را در استرالیا به خطر می‌اندازد.»

سخنگوی سکوی تیک تاک هم گفته: «تیک تاک یک سکوی سرگرمی است و هرگز مرجعی برای دریافت اخبار نبوده است. ما فعالانه در روند مشاوره شرکت خواهیم کرد و منتظر شنیدن جزئیات بیشتر هستیم.»

source

توسط mohtavaclick.ir