سیدسعیدرضا عاملی، عضو شورای عالی فضای مجازی یکی از این افراد است که بارها ادعا شد مخالف رفع فیلتر است اما حالا خودش میگوید مخالف نیستم البته موضوع فعلی نظر او درباره فیلترینگ نیست بلکه حضور فرزندانش در انگلیس حاشیهساز شده است. این موضوع زمانی در ذهن افکار عمومی سبب سوالاتی شد که در همان مقطع اصولگرایان در حال هجمه به ظریف به بهانه حضور فرزندانش در خارج کشور بودند. این مشابهتسازیهای نادرست سبب ایجاد ابهاماتی در اذهان شد.
*ماجرا چیست؟
چالش از زمانی آغاز شد که برخی سایتها نوشتند: عاملی بهعنوان مخالف طرح دولت مسعود پزشکیان برای رفع فیلترینگ در شورای فضای عالی فضای مجازی شناخته شده است. همچنین، افشا شده است که دو فرزند عاملی ساکن اروپا هستند و همسر یکی از آنها غیرایرانی است. بهعلاوه، بر طبق اسناد منتشره، حداقل یکی از فرزندان او تابعیت انگلیس دارد. از سوی دیگر، اطلاعات دیگری مبنی بر مدیریت او بر شرکتی در حوزه ساختمان و املاک بهنام «سیدنی استیت» در انگلیس تا سال ۲۰۲۳ میلادی، وجود دارد. برخی هم با طرح انتقادات سخت، به عاملی تاختند مانند شریفی زارچی، استاد هوش مصنوعی در دانشگاه شریف. وی ضمن انتقاد شدید از عاملی نوشت: «با تداوم سیاست ایرانسوز فیلترینگ، دلیلی بهدلایل ناامیدی و مهاجرت جوانان میافزاید».
*اطلاعاتی که جدید نبود
سال ۱۴۰۱ فیلمی منتشر شد که عاملی در آن به تشریح وضعیت خانوادهاش پرداخته بود. او در آن زمان گفته بود: «دو فرزند من در خارج از کشور هستند. دومین پسر من نیز اقتصاد خوانده و دکترای اقتصاد میخواند. سیدعباس هم بسیار پسر متدینی است و ایشان هم دو تا بچه دارد. همسر پسر دومم پاکستانی است و سه بار در سال تلاش میکنند که به ایران بیایند». این اظهارات در آن سال چندان حاشیهساز نشد اما اکنون که برخی اصولگرایان به محمدجواد ظریف میتازند، وضعیت فرزندان عاملی بار دیگر مورد توجه قرار گرفته و هدف مطرحکنندگان آن، ترسیم شرایط برابر عاملی و ظریف با هدف جلوگیری از تخریب چهره معاون راهبردی رئیسجمهور است که این شباهتسازی اشتباه بزرگی است. حجتالاسلام عاملی لازم دانسته تا به تشریح وضعیت فرزندان و دیدگاهش درباره فیلترینگ بپردازد. او به انصافنیوز بیان داشت: «هم من و هم فرزندانم در سختترین شرایط درس خواندهایم. وقتی پسر بزرگترم وارد دانشگاه شد من به ایران برگشتم کاری که معمولا پدر و مادرها انجام نمیدهند و معمولا وقتی فرزندی وارد دانشگاه میشود در کنار او هستند تا کمک کنند. اما من احساس کردم که ما وظیفهای داریم که باید به ایران بازگردیم و به مردم خدمت کنیم. دو فرزند من در بریتانیا متولد شدند و میتوانستند از خیلی از امتیازات بهرهمنده شوند اما به ایران بازگشتند. آنها پاسپورت ندارند و حتی ویزای اقامتی که آنجا میدهند هم لغو شد بهدلیل اینکه نمیخواستند به آن کشور بازگردند. این مواردی که گفته میشود جوسازی است.
*مخالف فیلترینگ
از سوی دیگر عاملی را مخالف جدی رفع فیلترینگ مینامیدند اما اکنون خودش این مخالفت را تکذیب میکند و میگوید: «به هیچ وجه مخالف رفع فیلتر نیستم. خبری که تهیه شده مبنی بر اینکه ۱۶ نفر از اعضای شورای عالی فضای مجازی مخالف رفع فیلتر هستند و ۱۲ نفر از جمله سران سه قوه موافق هستند کاملا دروغ بود. رسانههایی که این خبر را نشر دادهاند یک منبع و یا یک اظهارنظر در تایید آن ذکر کنند. یکجا را بیاورند که من گفته باشم باید فیلتر شود.
*مجلس آرام نمینشیند
مجلس ظاهرا برنامهای درباره تابعیت فرزندان عاملی دارد. بخشایش اردستانی، نماینده مجلس، درباره نقش رئیسجمهور در رفع فیلترینگ درباره تابعیت فرزندان برخی از اعضا شورای عالی فضای مجازی و عدم ورود مجلس به این موضوع اظهار داشت: «قانون مشاغل حساس شامل افرادی میشود که فرزندان و همسرشان تابعیت یک کشور غربی را دارند اما این ادعا باید مستند باشد. اگر وزارت اطلاعات تأیید کند که فرزندان آقای عاملی هم چنین شرایطی را دارند، مجلس ورود پیدا میکند. وزارت اطلاعات باید به مجلس به صورت مستند اعلام کند که ایشان چنین مسألهای دارد وگرنه شایعات بسیار زیاد است. هر فردی را میتوان متهم کرد اما باید ثابت شود.»
source