معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور گفت: ایجاد هستههای پژوهشی در زمینه هوش مصنوعی میتواند به توسعه سریعتر فناوریها و نوآوریها در کشور کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و ولادت حضرت زهرا (س) که در محل دانشگاه الزهرا برگزار شد، با تاکید بر اهمیت نقش زنان در عرصههای علمی، پژوهشی و نوآوری، گفت: در دنیای مادی، همهچیز از زن آغاز میشود؛ حتی آفرینش و زندگی با حضور زنان کامل میشود و در هر زمینهای که زنان حضور داشتند، آن کار با دقت و کیفیت بیشتری انجام شده است.
افشین افزود: زنان ایرانی نهفقط تاریخساز بودهاند بلکه آیندهساز نیز خواهند بود و در همه عرصهها بهویژه در حوزههای علمی و فناوری نقشآفرینی خواهند کرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تأکید بر جایگاه ویژه دانشگاه الزهرا به عنوان یک مرکز علمی برجسته، از اهمیت پرورش استعدادهای علمی و نوآوری در این نهاد اشاره کرد و خواستار افزایش حضور زنان در حوزههای پژوهشی و دانشبنیان شد تا بتوانند آینده کشور را بسازند.
افشین همچنین در این مراسم، از حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری از تأسیس مرکز نوآوری در حوزه طراحی پوشاک دانشگاه الزهرا خبر داد.
هوش مصنوعی، کلید توسعه فناوریهای نوین در کشور
افشین، بر ضرورت پیشبرد هستههای پژوهشی علوم و فناوریهای نوظهور تأکید کرد و با اشاره به تحولات سریع در عرصههای علمی، اعلام کرد: دانشگاهها باید در کانون توجه این تغییرات قرار گیرند؛ هوش مصنوعی بهعنوان یکی از فناوریهای پیشرفته، بهطور گسترده در تمام حوزهها تأثیرگذار است و به همین دلیل، ایجاد هستههای پژوهشی در این زمینه میتواند به توسعه سریعتر فناوریها و نوآوریها در کشور کمک کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: وجود رشتههای متعدد و دایره وسیعی از علوم در این دانشگاه، فرصتی مناسب برای شکلگیری یک هسته قوی پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی را فراهم میآورد.
معاون علمی رئیس جمهوری از دانشجویان دانشگاه الزهرا خواست با استفاده از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی خود، این هسته پژوهشی را شکل دهند و افزود: در این مسیر، معاونت علمی ریاستجمهوری آماده است تا از طرحهای نوآورانه دانشجویان حمایت کند.
ظرفیتهای قانونی برای حمایت از پژوهشهای دانشگاهی
در ادامه، معاون علمی رئیسجمهور به تشریح برخی قوانین حمایتی که میتوانند به توسعه زیرساختهای پژوهشی و فناوری دانشگاهها کمک کنند، پرداخت.
وی به «ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید» اشاره کرد و از آنها بهعنوان ابزارهایی مؤثر برای حمایت از تحقیق و توسعه دانشگاهها نام برد.
افشین در خصوص ماده ۱۳ قانون جهش تولید گفت: این ماده به دانشگاهها و استادان اجازه میدهد تا در قراردادهای تحقیق و توسعه با صنعت، از اعتبار مالیاتی بهرهبرداری کنند. این اعتبار مالیاتی میتواند تا سقف ۲.۵ میلیارد تومان برای طرحهای تحقیقاتی در نظر گرفته شود.
افشین به «ماده ۱۱ بند ت قانون جهش تولید» هم اشاره کرد و گفت: این بند به دانشگاهها اجازه میدهد تا از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی برای توسعه طرحهای علمی و پژوهشی خود بهرهمند شوند.
افشین همچنین با اشاره به «ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه» گفت: ظرفیت بزرگی در خصوص وقف برای دانشگاهها فراهم کرده است. طبق این ماده، دانشگاهها میتوانند از خیران برای تأمین منابع مالی استفاده کنند. به شرطی که آنان صفر تا ۱۰۰ یک مکان را بسازند، میتوانند از اعتبار مالیاتی آن بهرهبرداری کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، بر اهمیت ایجاد زیرساختهای علمی و پژوهشی مناسب تأکید کرد و گفت: اگر دانشگاهها و مراکز علمی کشور نتوانند زیرساختهای مورد نیاز را توسعه دهند، قادر نخواهیم بود که همگام با دنیا پیش برویم؛ در شرایط کنونی، سرعت پیشرفت علمی در دنیا بسیار بالاست و کشورهایی که نتوانند به سرعت به این تحولات واکنش نشان دهند، ممکن است از قافله علم و فناوری عقب بمانند.
source