به نقل از نیواطلس، سیاره دنبالهدار تازه شناسایی شده با نام WASP-۶۹b به علت شدت تابش ستارهای که به دور آن میچرخد، به آرامی در حال تبخیر است.
سیاره WASP-۶۹b یک غول گازی است که بسیار نزدیک به ستاره میزبان خود قرار گرفته و به دور آن میچرخد. این نوع سیارات اغلب با الهام از وضعیت سیاره مشتری در منظومه شمسی، مشتری داغ نامیده میشوند.
این سیاره دارای یک دم بلند و زیبا است که به آن ظاهری مشابه با یک دنبالهدار غول پیکر میبخشد. تابش شدید ستاره بر روی بدنه سیاره مذکور باعث درخشندگی سیاره مذکور و دم آن میشود.
در یک مطالعه جدید، اخترشناسان از رصدخانه KECK در هاوایی برای بررسی دقیق این سیاره استفاده کردند و وسعت کامل دم آن را مشخص کردند. آنها دریافتند که دم این سیاره حدود ۵۸۰۰۰۰ کیلومتر امتداد دارد که حداقل هفت برابر طولانیتر از خود سیاره بوده و دارازی آن تقریباً یک و نیم برابر فاصله زمین تا ماه است.
البته ابعاد این دم و طول آن در گذر زمان تغییر میکند که با توجه به فاصله زیاد آن تا زمین اندازهگیری این تغییرات ساده نیست.
بررسیها حاکیست این سیاره گاز خود را که عمدتا هیدروژن و هلیوم است، با سرعتی در حدود ۲۰۰۰۰۰ تن در ثانیه از دست میدهد و بنابراین در طول عمر خود تاکنون، به اندازه دو کره زمین گاز از دست داده است.
سیاره مذکور با جرمی حدود ۹۰ برابر جرم زمین، دارای چنان مخزن بزرگی از مواد مختلف است که حتی از دست دادن این مقدار عظیم جرم تأثیر زیادی بر آن در طول عمرش نخواهد گذاشت.
source