کاوشگر پارکر ناسا شب کریسمس (۴ دی ساعت ۱۵:۲۳ به وقت ایران) به نزدیک‌ترین فاصله خود به خورشید رسید. این کاوشگر فقط ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار کیلومتر با خورشید فاصله داشت. این فضاپیما رکورد سرعت خود را نیز شکست.

به گزارش دیجیاتو، براساس گزارش اسپیس، دیروز ساعت ۱۵:۲۳ به وقت ایران کاوشگر پارکر به نزدیک‌ترین فاصله خود با خورشید رسید. البته در این پرواز ارتباط کاوشگر با زمین قطع شد. به گفته ناسا، اولین ارتباط با این کاوشگر ۲۷ دسامبر (۷ دی‌) برقرار خواهد شد تا سلامت آن اطمینان حاصل شود. البته این بیست‌ودومین باری بود که پارکر از نزدیک خورشید عبور می‌کند و بعدها نیز این کار را خواهد کرد اما این بار کاوشگر از همه به خورشید نزدیک‌تر شد و دیگر اینقدر نزدیک نخواهد شد. 

رکوردشکنی کاوشگر پارکر ناسا

فضاپیمای ناسا خورشید را لمس کرد؛ رسیدن به نزدیک‌ترین فاصله در طول تاریخ

کاوشگر پارکر ناسا فقط فضاپیمای ساخته بشر است که تا این حد به خورشید نزدیک شده. البته این کاوشگر رکوردشکنی‌های دیگری نیز دارد. در تیرماه امسال، پارکر به سرعت ۶۳۵ هزار ۲۶۶ کیلومتردرساعت رسید تا رکورد سریع‌ترین جسم ساخته‌شده توسط بشر را ثبت کند. 

دانشمندان می‌گویند این فضاپیمای خورشیدی در شب کریسمس با سرعت ۶۹۲ هزار کیلومتردرساعت حرکت می‌کرد و بار دیگر رکورد سرعت خود را شکسته است. در مقام مقایسه، این رکورد حدود ۳۰۰ برابر بیشتر از حداکثر سرعت جنگنده جت لاکهید مارتین روی زمین است. 

البته کاوشگر پارکر ناسا برای رکوردشکنی ساخته نشده و هدف و مأموریت آن کسب اطلاعات بیشتر درباره خورشید است. این فضاپیما برای انجام مأموریت دشوار خود باید دمای ۹۸۰ درجه سانتیگراد خورشید را تحمل کند. 

فضاپیمای ناسا خورشید را لمس کرد؛ رسیدن به نزدیک‌ترین فاصله در طول تاریخ

دانشمندان امیدوارند این داده‌ها به حل یکی از مسئله‌های قدیمی اتمسفر بیرونی خورشید کمک کند. دانشمندان آن را «مسئله گرمایش تاج» می‌نامند. این مسئله به این نکته توجه می‌کند که به‌رغم اینکه تاج خورشید دورتر از منبع اصلی انرژی (هسته) آن قرار دارد، بسیار داغ‌تر از سطح این ستاره، فوتوسفر، است. 

طبق مدل‌سازی‌های دانشمندان هرچه به هسته ستاره‌ها نزدیک‌تر می‌شویم؛ جایی که ستاره‌ها با انرژی همجوشی هسته‌ای هیدروژن را به هلیوم تبدیل و انرژی آزاد کنند، دما باید بیشتر شود. به نظر می‌رسد تمام لایه‌های خورشید از این قانون پیروی می‌کنند، به‌جز تاج که می‌تواند به دمای بیش از یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار درجه سانتیگراد برسد. در فوتوسفر که به هسته نزدیک‌تر است، دما حدوداً به ۴ هزار ۱۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد.

source

توسط mohtavaclick.ir