یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به بومیسازی عملگر الکتریکی با یک دوم قیمت نمونه مشابه خارجی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدجمال خالقی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: وظیفه اصلی این عملگر، قطع و وصل کردن جریان سیال درون شیرهای صنعتی است و در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع آب و فاضلاب، نیروگاهها و کارخانجات صنعتی کاربرد دارد.
وی در معرفی محصول عملگر الکتریکی که از محصولات دانشبنیان این شرکت محسوب میشود، گفت: عملگرالکتریکی دستهای از عملگرها هستند که از نظر عامل تحریک با برق کار میکند. در واقع نوع مدرن عملگرها هستند که از یک موتور الکتریکی برای تامین انرژی مکانیکی مورد نیاز بهره میگیرند.
وی گفت: این نوع عملگرها از یک موتور الکتریکی، سامانه کنترلی و گیربکس تشکیل میشوند. در عملگر برقی با استفاده از گیربکس باعث میشود دقت و پایداری مناسبی در عملگر به وجود آید. سیستم کنترلی موجود در این عملگرها، کنترل کردن آنها را بسیار ساده کرده است و میتوان از آنها در سیستمهایی که نیاز به کنترل دقیق دارند، استفادهکرد.
این فعال فناور افزود: با توجه به اینکه منبع تغذیه این عملگرها، برق است، آلودگی و نشتی ندارند و تجهیز تمیزی به حساب میآیند.
خالقی با بیان اینکه پرکاربردترین موارد مصرف عملگرهای الکتریکی در باز و بسته کردن و کنترل جریان سیال شیرهاست، اضافه کرد: وظیفه اصلی عملگرها قطع و وصل کردن جریان سیال درون شیرهای صنعتی است که به علت راحتی کار یا فشار زیاد سیال در لولهها لازم است به صورت مکانیکی این عمل انجام شود.
خالقی گفت: معمولا از عملگرها در مواردی که از لحاظ ایمنی نیاز به قطع سریع جریان، دسترسی سریع، گشتاور زیاد و کنترل از راه دور است، استفاده میشود.
وی ظرفیت تولید عملگر الکتریکی در سال را ۲هزار و ۴۰۰ عدد دانست و گفت: این محصول ۴۰ درصد ارزانتر از بهترین ویژند (برند) خارجی به دست مصرف کننده میرسد و فارغ از هزینه کمتر از ضمانت ۳ساله و پشتیبانی فنی پس از فروش برخوردار است.
source