دبیر اجرایی همایش اوتیسم گفت: شیوع اوتیسم در کشور افزایش یافته و درصدد هستیم با افزایش سطح آگاهی مردم و مسئولان بتوانیم به یک هم افزایی برای کنترل آن برسیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­خاندانی در برنامه زنده سلام خبرنگار شبکه خبر افزود: اختلال طیف اوتیسم علت و درمان مشخص ندارد و ریسک فاکتور‌هایی هستند که عامل به وجود آورنده آن هستند.

خاندانی گفت: اختلال طیف اوتیسم یک اختلال عصبی ـ رشدی است که ۶ دسته‌اند: اختلال بیش فعالی، اختلال حرکتی، اختلالات ارتباطی، اختلالات یادگیری و افراد دارای معلولیت ذهنی و اختلال طیف اوتیسم که این اختلالات با همدیگر همپوشانی دارند.

وی اظهار کرد: ریسک فاکتور‌هایی مثل سن مادر، سن پدر، آلودگی هوا، تغذیه ناسالم، استرس و ژنتیک و وراثت باعث می‌شود که اختلال طیف اوتیسم نمود پیدا کند.

وی تصریح کرد: اولین نشانه کودکان مبتلا به اوتیسم، کم بودن ارتباطات و تعاملاتشان است و در عین حال کار‌های کلیشه‌ای و نداشتن لبخند اجتماعی است.

خاندانی ادامه داد: از دو سالگی طبق آزمون‌های غربالگری قابل ارزیابی هستندو بعد کار‌های مداخله‌ای توسط گفتار درمان، کار درمان و رفتار درمان صورت می‌گیرد.

 

 

وی گفت:­ این فرصت طلایی است که از دو ­تا ۵ سالگی است برای اینکه بچه به زندگی عادی اش برگردد و آن مرحله در واقع بیماری را پشت سر بگذارند.

خاندانی در مورد­ مشکلات پوشش بیمه‌ای خدمات درمانی اوتیسم گفت:­۱۳۰ مرکز درمانی اختلالات طیف اوتیسم در سطح کشور وجود دارد که زیر پوشش بهزیستی و­بیمه سلامت هستند، اما خانواده‌ها برای دریافت خدمات نیاز به حمایت بیشتر دارند.

source

توسط mohtavaclick.ir