شرکت ارتباطات زیرساخت در گزارشی اعلام کرد در پاییز امسال بیش از ۵۷ هزار حمله به شبکه ارتباطی کشور را دفع کرده است.
به گزارش خبرگزاری آنا، شرکت زیرساخت گزارشی از وضعیت حملات سایبری به شبکه کشور در پاییز امسال منتشر کرده است که با جزییات نشان میدهد در مدت ۳ ماه چه تعداد حمله از چه نوع و با چه هدفی به شبکه ارتباطی کشور صورت گرفته است. در این گزارش آمده است که در مجموع شرکت زیرساخت توانسته است با ۵۷ هزار و ۲۱۸ حمله در پاییز امسال مقابله کند که ۱۲.۵۸ پیابایت ترافیک آلوده را شامل میشود.
حملات منع سرویس توزیع شده (DDoS) نوعی از حملات سایبری هستند که در آن مهاجمان، ترافیک کاذب به سمت زیرساختها و سرویسهای حیاتی ارسال میکنند و بدین ترتیب سبب بروز اختلال یا قطعی کامل خدماترسانی میشوند. در گزارش زیرساخت، انواع حملات DDoS توضیح داده شده و آمده است که برخی از این حملات APDDoS خوانده میشوند، با استفاده از آلودهسازی دستگاههای کاربران و بدون اطلاع آنها انجام میشوند. این آلودهسازی معمولاً با استفاده از نصب اپلیکیشنهای ناایمن مانند فیلترشکنهای رایگان صورت میگیرد.
میانگین حملات
در این گزارش میانگین حجم حملات در پاییز امسال ۳۶.۴۳ گیگابیت بر ثانیه بوده که یعنی به طور میانگین ۶۳۵ حمله در روز صورت گرفته است که متوسط زمان آنها ۴ دقیقه و ۳۷ ثانیه بوده است. بیشترین حمله همزمان انجام شده بیش از ۱۴۸ حمله بوده است.
در این مدت بیشترین میزان بسته مقابله شده ۱۷۱.۶ میلیون بسته بر ثانیه و بیشترین ترافیک مقابله شده ۷۰۷.۱۴ گیگابیت بر ثانیه و بالاترین مدت زمان حمله ۴ روز و ۹ ساعت و ۵۰ دقیقه بوده است
شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرده است ۳۵ درصد حملات از طریق شبکه دستگاههای آلوده (Bot Pool) انجام شده و ۲۰ درصد حملات با ظرفیت بیش از ۱۰ گیگابیت بر ثانیه بوده که ۵ درصد حملات با زمان بیش از ۱۰ دقیقه صورت گرفته است.
۲۱ درصد از حملات، ظرفیت بیش از ۱ میلیون بسته بر ثانیه داشته و ۲۸ درصد مجموع ترافیک مقابله شده بیش از ۱۰۰ گیگابایت بوده است.
منابع و مقاصد حملات
در این گزارش به مهمترین مقاصد و منابع حمله به شبکه ارتباطی کشور هم اشاره شده است که براساس آن ۵۰۰ مقصد بیش از ۲۵۰ مرتبه مورد حمله قرار گرفتهاند. مهمترین مقاصد مورد حمله به ترتیب اپراتورهای همراه، کسبوکارهای اینترنتی، اپراتورهای ثابت و درگاههای عمومی برخط بودهاند و در مجموع بیش از ۸۹ درصد خدمات با هدف قطع دسترسی کاربران از خدمات مورد نیاز انجام شده است.
در همین حال ۶۴ درصد حملات صورت گرفته از مبدا ۱۰ کشور بوده که بیش از ۱۵ درصد آنها از روسیه انجام شده است.
هرچند این گزارش توضیح داده است که سهم کشورها از میزان حمله الزاما به معنی مدیریت و جهتدهی حملات توسط کشورهای نامبرده نبوده و بسیاری از این حملات با استفاده از تجهیزات آلوده متصل به شبکه و بدون آگاهی کاربران حقیقی صورت گرفته است.
source