خبرگزاری مهر، گروه مجله: آن‌ها گفتند مردم به خیابان نمی‌آیند. گفتند دلار از ۹۰ هزار تومان گذشته، طلا گران شده، معیشت سخت است و هوا سرد شده یا مردم از وضعیت موجود خسته‌اند. گفتند اعتراض دارند، امید ندارند، انگیزه ندارند ولی همه این‌ها پیش‌بینی‌هایی بود که ۲۲ بهمن، روی آسفالت خیابان‌ها، زیر پرچم‌های برافراشته، اشتباه از آب درآمد. مردم آمدند. میلی‌متر به میلی‌متر، خیابان‌ها را پر کردند، از شهرهای بزرگ تا روستاهای دورافتاده. پرچم به دست، شعار بر لب، بدون چشم‌داشت و بدون دستور و اجباری. شاید برخی از آن‌ها گله‌مند بودند اما ۲۲ بهمن، برایشان چیزی فراتر از این گلایه‌ها بود.

چرا آمدند؟ رهبر معظم انقلاب فرمودند: «این حضور را به حساب گلایه نداشتن مردم از مسئولان نگذارید. مردم گله‌مندند اما ۲۲ بهمن حساب خودش را دارد. ایستادگی مردم در برابر دشمن، یک موضوع است؛ اما توقعات آن‌ها از مسئولان، موضوعی دیگر.» برخی چشم‌ها، ترجیح دادند این صحنه‌ها را نبینند. برخی رسانه‌ها، زبان در کام کشیدند، گوش‌ها را بستند و تا جایی که توانستند، این جمعیت را نادیده گرفتند.

ایران اینترنشنال؛ مثل همیشه در حاشیه

این شبکه که خود را تنها تلویزیون خبری ۲۴ ساعته فارسی‌زبان در خارج از ایران می‌داند، نه خیابان‌ها را دید، نه جمعیت را، نه پرچم‌ها را. تنها تیتر زد: «هر دلار آمریکا در ایران در روز ۲۲ بهمن از ۹۴ هزار تومان گذشت.» گویا میلیون‌ها نفری که در خیابان‌ها حضور داشتند، از قیمت دلار بی‌خبر بودند. اما ایران اینترنشنال به همین هم قانع نشد. به‌جای پرداختن به راهپیمایی، از ماسک چهره‌های ترامپ و نتانیاهو نوشت، از حاشیه‌های مراسم گفت و اگر هم گزارشی از ایران پخش کرد، تصویرهای بسته‌ای از مصاحبه‌های مسئولان بود.

سانسور، تحریف، فریب؛ نمایش تکراری رسانه‌های ضدایرانی!

بی‌بی‌سی؛ انکار جواب نمی‌دهد حواس‌ها را پرت کن!

تا چند سال پیش، برخی‌ها بی‌بی‌سی فارسی را یک رسانه حرفه‌ای می‌دانستند. نه بی‌طرف اما دست‌کم معتبر. ولی امسال از صبح ۲۲ بهمن تا ظهر گویی این رسانه تعطیل شده بود. نه خبری از خیابان‌های پر از جمعیت بود، نه ویدئویی از پرچم‌هایی که در دست مردم بالا می‌رفت. تنها وقتی دیگر چاره‌ای نداشت، خبری کوتاه از بخشی از سخنرانی «مسعود پزشکیان» درباره ترامپ منتشر کرد. در عوض، در همان ساعت‌ها، درباره تعطیلی ۴۰ درصدی مزارع پرورش سگ در کره جنوبی و قیمت خودروهای فراری مطلب منتشر کرد. «اگر جمعیت را نمی‌توانی نادیده بگیری، حواس مردم را پرت کن.»

سانسور، تحریف، فریب؛ نمایش تکراری رسانه‌های ضدایرانی!

من و تو؛ تیتر زدن‌های تو خالی

این شبکه که تا کنون چندین بار با بحران مخاطب رو به رو شده و با سیاه بازی خداحافظی‌های صوری داشته است، این بار هم سیاست همیشگی‌اش را اجرا کرد: «نادیده گرفتن واقعیت و ساخت یک واقعیت موازی.» در این روز، من و تو تجمع ایرانیان مقیم لندن را پوشش داد، اما حضور میلیون‌ها نفر در تهران و دیگر شهرها را نه. در عوض، سعی کرد با تیترهایی مانند: «به‌جای شرکت در مراسم حکومتی، دارم من و تو می‌بینم.» یا «ما از ایران سه اشتراک من و تو خریده‌ایم.» خودش را رسانه مردمی و محبوب مردم نشان دهد و بگوید هنوز دیده می‌شود اما کسی دیگر این بازی را باور نمی‌کند. این شبکه همچنین به رضا پهلوی، نیمچه شاهزاده‌ای که حتی در مجامع بین‌المللی جایی ندارد، دل خوش کرد و سعی کرد با برجسته کردن جذب مخاطب کند که در آن کار هم به خصوص در روز ۲۲ بهمن ناموفق بود.

سانسور، تحریف، فریب؛ نمایش تکراری رسانه‌های ضدایرانی!

سگ زرد، برادر شغال است

رادیو فردا و صدای آمریکا هم که سال‌هاست با پول دولت آمریکا اداره می‌شوند، همان تاکتیک قدیمی و نخ‌نمای خود را حفظ کردند. به‌جای پوشش حضور میلیونی مردم ایران، تجمع‌های مخالفان در خارج از ایران را نشان دادند اما این رسانه‌ها دیگر چندان محبوبیتی ندارند. حتی «ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و وزیر بهره‌وری دولت ترامپ، پیشنهاد تعطیلی آن‌ها را داده؛ چرا که معتقد است دیگر مخاطبی ندارند. حقیقت این است که بی‌بی‌سی، ایران اینترنشنال، من و تو، رادیو فردا و صدای آمریکا، همه در یک مسیر حرکت می‌کنند. آن‌ها شاید نام‌های متفاوتی داشته باشند، اما سیاست‌هایشان یکی است آنها رسانه‌های بودند که نخواستند آنچه که واقعیت جامعه است و در کف خیابان‌ها اتفاق افتاده است را ببینند.

دیگر رسانه‌های جهان چه گفتند؟

در حالی که برخی رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران تمام تلاش خود را کردند تا راهپیمایی ۲۲ بهمن را نادیده بگیرند، رسانه‌های بزرگ بین‌المللی چاره‌ای جز پوشش این حضور گسترده نداشتند. آن‌ها شاید در جزئیات روایت خود تفاوت‌هایی داشتند، اما یک چیز در تمام گزارش‌هایشان مشترک بود که نمی‌توان انکار کرد که مردم ایران به خیابان‌ها آمدند.

«آسوشیتدپرس» در گزارشی نوشت: «ایرانی‌ها سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را در دمای زیر صفر درجه جشن گرفتند؛ مراسمی که برای اولین بار پس از بازگشت ترامپ و احیای سیاست فشار حداکثری او برگزار شد.» واشنگتن‌پست نیز در تحلیلی مشابه نوشت: «با حضور دوباره ترامپ در کاخ سفید، ایرانیان انقلابشان را گرامی داشتند.» این جمله نشان می‌دهد که رسانه‌های غربی به خوبی متوجه شده‌اند که بازگشت سیاست‌های ضدایرانی ترامپ، تغییری در اصل ماجرا ایجاد نکرده است و مردم همچنان پشت حاکمیت ایستاده‌اند.

«ایندیپندنت» هم در گزارشی تأکید کرد که «راهپیمایی ۲۲ بهمن فرصتی برای اتحاد مردم در برابر تهدیدات آمریکا و اسرائیل است.» جمله‌ای که نشان می‌دهد رسانه‌های انگلیسی‌زبان، برخلاف برخی همتایان فارسی‌زبان خود، متوجه اهمیت این روز در میان مردم ایران شده‌اند. «رویترز» اما زاویه‌ای دیگر را بررسی کرد و به بُعد سیاسی ماجرا پرداخت: «مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، صداقت آمریکا را در تلاش برای مذاکره با تهران زیر سوال برد.»

source

توسط mohtavaclick.ir