به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اختتامیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری امروز – شنبه، ۴ اسفندماه ۱۴۰۳- همزمان با یازدهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، علی شمسیپور رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران، یوسف حجت رئیس دانشگاه تربیت مدرس شهر تهران، مسعود نصرتی معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور و برخی مدیران شهری برگزار شد.
علی شمسیپور، رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در این مراسم در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری یکی از ریشهدارترین و تاریخیترین جشنوارههاست، اظهار کرد: رویکرد اصلی این جشنواره هوشمندسازی است. هوشمندسازی یکی از مهمترین اتفاقاتی است که در مدیریت شهری در حال رقم خوردن است.
وی به ارائه بالغ بر ۱۳۷۵ اثر به دبیرخانه جشنواره پرداخت و بیان کرد: آثار پس از سه مرحله غربالگری توانستند به مراحل بعدی راه پیدا کنند. افراد منتخب براساس دو مبنا، یک اینکه اثر مربوطه حتما براساس علم جهانی باشد و دوم اینکه اثر مربوطه گرهگشا از مسائل شهری باشد، انتخاب شدند. این اتفاق وجه تمایز این جشنواره با دیگر جشنوارههای علمی و فرهنگی کشور است.
شمسیپور در ادامه به همکاری سایر نهادها اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۰۰ نفر از اساتید دانشگاهها، ۵۰ مرکز علمی و دستگاههای مختلف اجرایی کشور در برگزاری این جشنواره همکاری کردهاند.
در نمونههای شهرداری و معماری دست به تقلید ما خوب بوده
مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در شانزدهمین جشنواره بین المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری اظهار اشت: متاسفانه در دانشگاههای ما و برخی از اساتید و به ویژه بساز و بفروشها به دنبال مدگرایی و تقلید از کشورهای غربی بودند.
وی افزود: مدتی نماهای رومی و یونانی به عنوان یک ارزش برای ساختمان در نظر گرفته میشد. مهندسان ما در دانشگاهها تحت فشار و جو عمومی قرار میگرفتند که بر اساس مدگرایی معماری کنند.
گفته میشود عمر مفید ساختمانهای ما حدود ۳۰ سال است
رئیس شورای شهر تهران بیان داشت: در بحث پژوهشهای ما و مراکز پژوهش به دنبال پژوهشهای قراردادی نباشیم. مطالعات و پژوهشها برای شهر و مردم ما میتواند موثر باشد.
وی در ادامه گفت: شورای استانها میتوانند راهبری بحث پژوهشها و مطالعات شهری را داشته باشند.
وی افزود: آیا در عمر مفید و کیفیت ساختمان هم از کشورهای دیگر تقلید کردهایم؟ عمر مفید ساختمانها در اتریش حداقل ۲۰۰ سال است.
درحال تکمیل/
source