**چرا ما باید قند را به‌طور کامل از رژیم غذایی حذف نکنیم؟**

در یک پدیده غیرمنتظره، مردم به سمت مصرف زیاد قند افزوده اند و ۴۰ درصد بیش از مقدار توصیه‌شده در روز از آن استفاده می‌کنند. با این حال، آیا حذف کامل قند از رژیم غذایی می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بین ببرد؟ پاسخ این سؤال پیچیده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید.

هک اسپیریت گزارش می‌کند که تلاش‌ها برای حذف قند از رژیم غذایی به علت اثرات منفی آن روی سیستم ایمنی، می‌تواند زمینه را برای رشد سلول‌های سرطانی فراهم کند. اثرات قند افزوده می‌تواند چندتایی باشد:

**افزایش التهاب مزمن**

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف زیاد قند افزوده می‌تواند التهاب را در بدن افزایش دهد. التهاب مزمن، سیستم ایمنی را تضعیف کرده و محیطی مساعد برای رشد سلول‌های سرطانی ایجاد می‌کند.

**اختلال در ترشح انسولین**

مصرف زیاد قند باعث افزایش سطح انسولین و هورمون فاکتور رشد شبه‌انسولین ۱ می‌شود که هر دو رشد سلولی را تحریک می‌کنند. تحقیقات نشان داده‌اند که سطح بالای این هورمون‌ها می‌تواند با افزایش خطر برخی سرطان‌ها مانند سرطان کبد و پانکراس مرتبط باشد.

**برهم زدن تعادل میکروبیوم روده**

قند افزوده می‌تواند تعادل باکتری‌های مفید روده را به هم بزند و باعث رشد باکتری‌های التهاب‌زا شود. این تغییرات می‌توانند سیستم ایمنی را ضعیف کرده و خطر رشد تومور‌ها را افزایش دهند.

توصیه‌های سازمان‌های مختلف سلامت برای میزان مصرف قند متفاوت است. سازمان‌های سلامت توصیه‌های متفاوتی برای میزان مصرف قند دارند. در این کلام، روش‌های کاهش مصرف قند بیان شده است که برخی از آنها عبارتند از:

* به‌جای آبمیوه، میوه کامل بخورید تا از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی آن بهره ببرید.
* نوشیدنی‌های شیرین را کنار بگذارید و به آب، چای یا قهوه بدون قند روی بیاورید.
* میان‌وعده‌های سالم‌تر انتخاب کنید، مثل آجیل، سبزیجات با حمص یا ماست یونانی ساده.
* به‌تدریج قند قهوه و چای را کاهش دهید تا ذائقه‌تان به طعم طبیعی عادت کند.
* برچسب مواد غذایی را بررسی کنید و از خرید محصولاتی که دارای قند افزوده پنهان هستند، اجتناب کنید.

در این کلام می‌بینید که حذف کامل قند نیاز نیست. بلکه مهم است که منابع قند افزوده را محدود کنیم و به‌جای آن از منابع طبیعی قند مانند میوه‌ها، سبزیجات و لبنیات بهره ببریم. یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از غذا‌های گیاهی، پروتئین‌های سالم و چربی‌های مفید باشد، نه تنها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند، بلکه سلامت کلی بدن را نیز بهبود می‌بخشد.

توسط mohtavaclick.ir