نماینده رهبری در دانشگاه آیتالله بروجردی میگوید که روز قدس نماد همبستگی اسلام و دفاع از فلسطین است. وی در صحبتهای خود خاطرنشان میکند که روز قدس نه تنها یک مناسبت تاریخی است بلکه یک برابر نشاندهنده وحدت مسلمانان در برابر ظلم و اشغالگری است.
اهمیت روز قدس در شرایط کنونی بسیار بیشتر از همیشه احساس میشود، زیرا مردم مظلوم فلسطین با شدیدترین حملات رژیم صهیونیستی مواجه هستند و این رژیم هیچ جنایتی فروگذار نکرده است. در چنین شرایطی، حضور پرشور ملتهای مسلمان در راهپیمایی روز قدس یک پیام روشن برای حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی خواهد بود.
دانشگاهها همیشه پایگاه بصیرت و آگاهیبخشی در جامعه بودهاند و دانشجویان، اساتید و فرهیختگان نقش مهمی در روشنگری افکار عمومی نسبت به حقیقت مسئله فلسطین دارند. در همین راستا، برنامههای متعددی در دانشگاه آیتالله بروجردی (ره) برای گرامیداشت این روز در نظر گرفته شده است. از جمله این برنامهها نشستهای علمی، همایشهای روشنگری و مشارکت فعال دانشجویان در راهپیمایی روز قدس است.
رژیم صهیونیستی در طول تاریخ خود هیچگاه به توافقات و معاهدات پایبند نبوده و بارها عهدشکنی کرده است. این رفتار نشاندهنده ذات تجاوزگرانه و غیرقابل اعتماد این رژیم است که هر بار با نقض حقوق ملت فلسطین، تعهدات خود را زیر پا گذاشته و به جنایات خود ادامه داده است.
امیدوارم که امسال، روز قدس با حضور پرشورتر و گستردهتر ملتهای مسلمان همراه باشد و فریاد حقطلبانه مردم در برابر ظلم و ستم، بیش از پیش طنینانداز شود. از همه دانشجویان، استادان و دانشگاهیان دعوت میکنم که با حضور فعال خود در این روز تاریخی، بار دیگر بر عهد خود در دفاع از مظلومان تاکید کنند و نشان دهند که دانشگاه، همچنان پیشگام در مسیر آگاهیبخشی و حمایت از حق است.
اما چرا این موضوع مهم است؟ در واقع این رویداد نمادی از همبستگی اسلامی است و در حقیقت اسلامی. این رویداد ما را به یاد اقوام مسلمان مظلوم فلسطین میاندازد که در حال دفاع از میراث تاریخی و فرهنگی خود هستند. در حقیقت این رویداد میتواند قلب و روح ما را به یاد شجاعت و ایستادگی اقوام مسلمان مظلوم و نهایتاً پایان دادن به اشغالگری و ظلم و ستم قرار دهد.
اما در کنار این موضوع، ما باید به تاریخ و رویدادهای مرتبط با فلسطین نگاه کنیم. هر چند ما میتوانیم بگوییم که تاریخ فلسطین از همیشه طولانیتر و پیچیدهتر است و جنگهای داخلی، خارجی و اشغالگری داشته است. اما در نهایت، این جنگ و اشغالگری یک رخداد مهم است که میتواند ما را به یاد تازهترین دسیسهها و نقشههای رژیم صهیونیستی براند و فهم غلطی از تاریخ فلسطین را در تاریخ رخداده مبایح دستمان درستی کند.
حتی اگر ما میتوانیم بگوییم که رویدادهای پس از استعمار و اشغالگری رژیم صهیونیستی یک عمیق تاریخی دارد، میتوانیم بگوییم که هر کدام از این رویدادها این کشور را به جایی رسانده که حتی بیشتر از خود به خود عادت کرده است.
اما مهمترین اصل هر جا، این است که ما مسلمانان باید خودمان را در این جنگها و رویدادها شریک بدانیم. وگرنه، چه کسی دیگر خواهد بود؟ اگر ما به راستی در این جنبش خواهیم بود، چگونه با مقابله با اشغالگری و ظلم و ستم برخورد میکنیم. کدام یک از ما قرار است با رژیم صهیونیستی همبستگی داشته باشد. ما دارند به فلسطین حمله میکنند، دست در دست هم به بستن هر چه بیشتر این سرزمین فعالیت دارند و در این شرایط، دقیقاً ما یا از آن جنایتکاران حمایت میکنیم یا اینکه حمایتهای پُرحرفی را میکنیم.
در واقع، به همه ما مهم است که در مقابل این دسیسهها و نقشهها چگونه عمل میکنیم. چه یک نفر ما شویم، یا همه، قرار است که حضور پرشورتر در روز قدس و یک حضور شکوهمندتر در راهپیمایی این روز، فریاد حقطلبانه مردم در برابر ظلم و ستم، تا چه اندازه طنینانداز شود.
و این ممکن است تمام تجرباتی باشد که ما میتوانیم داشته باشیم. تا چه اندازه در این مبارزه توانستیم برای پیروزی قدم برداریم و بتوانیم به نهایت این مبارزه یعنی پایان دادن به اشغالگری و ظلم و ستم نایل شویم.